Siltarahan rahoitusratkaisut auttavat yrittäjää

Siltarahan tarkoituksena on tarjota nopea ja helppo ratkaisu yritysten lyhytaikaisiin rahoitustarpeisiin. Tarjoamme lainaa osakeyhtiöille 1000-300 000 euroa 1-36 kuukauden maksuajalla, sekä henkilöyhtiöille 1000-10 000 euroa 1-6 kuukauden maksuajalla. Yrityslainoihimme vaaditaan henkilötakaus.

Lainavalikoimaamme kuuluu myös Yrityslaina Pro, joka mahdollistaa yrittäjälle vieläkin isomman lainapääoman aina 500 000 euroon asti. Kyseiseen lainaan vaaditaan henkilötakauksien lisäksi vakuusjärjestely.

Siltarahan tuotteet yrittäjälle

Osakeyhtiöille Siltaraha Yrityslaina

Siltaraha Yrityslaina voi olla apuna myös liiketoiminnan kasvuun ja investointeihin. Investointi voi olla pieni, kuten ravintolan jääkaappi tai suurempi, kuten isompi työkone. Kasvuun vaaditaan monella alalla suurempaa varastoa, mutta kassa on hetkellisesti tyhjä asiakkaiden maksuviiveiden johdosta.

Lainasumma 1 000€ - 300 000€
Laina-aika 1 - 36 kuukautta
Takaajat 1-2 takaajaa

Henkilötaukaus riippuen laina-ajasta ja lainasummasta, joko 1 tai 2 eri henkilöltä. Lisäksi ylimääräisiä takaajia voi nimetä lainaan, parantaen näin mahdollisuutta saada hyväksytty luottopäätös.

Tutustu

Toiminimille Siltaraha Yrityslaina

Siltaraha Yrityslaina voi olla apuna myös liiketoiminnan kasvuun ja investointeihin. Investointi voi olla pieni, kuten ravintolan jääkaappi tai suurempi, kuten isompi työkone. Kasvuun vaaditaan monella alalla suurempaa varastoa, mutta kassa on hetkellisesti tyhjä asiakkaiden maksuviiveiden johdosta.

Lainasumma 1 000€ - 10 000€
Laina-aika 1 - 12 kuukautta
Takaajat 1-2 takaajaa

Henkilötaukaus riippuen laina-ajasta ja lainasummasta, joko 1 tai 2 eri henkilöltä. Lisäksi ylimääräisiä takaajia voi nimetä lainaan, parantaen näin mahdollisuutta saada hyväksytty luottopäätös.

Tutustu

Yrittäjän rahoitusvaihtoehdot

Rahoitusmarkkinoilla tapahtunut kehitys viimeisen vajaan kymmenen vuoden aikana on ollut huima, ja toisaalta kehitys on vasta aluillaan. Pankeille vaihtoehtoiset rahoituksen tarjoajat ovat tulleet ryminällä pk-sektorin varteenotettavaksi rahoitusvaihtoehdoksi, ennen kaikkea digitalisaation ja Fintechin tarjoamien mahdollisuuksien myötä. Sijoittajien rahaa toiminnan mahdollistamiseksi on myös tarjolla hyvin nykyään, kun valtavirtamarkkinoilta on tarjolla lähinnä nollan tuntumassa olevaa korkotuottoa. Ei ihme, että ammattimaiset sijoittajat etsivät tuottavampaa kohdetta varoilleen, ja siten ovat löytäneet laajassa mittakaavassa pankeille vaihtoehtoiset rahoituksen tarjoajat. Valtaosa tästä tarjonnasta on toistaiseksi kohdistunut ns. kulutusrahoitukseen, mutta tulevien lakimuutosten johdosta kiinnostus tulee todennäköisesti jatkossa kohdistumaan yhä voimallisemmin yritysrahoituksen eri muotoihin.

Rahoitusratkaisujen vertailua

Perinteisten pankkilainojen rinnalle on viime vuosina tullut huomattava määrä paljon joustavampia rahoitusratkaisuja, jotka ovat laajalti tarjolla etenkin netin kautta. Selkeä erottelu on tehtävissä vertaislainoituksen ja oman taseen kautta tapahtuvan lainoituksen välillä. Vertaislainoituksessa lainaa tarvitsevat saavat rahoituksen suoraan sijoittajilta, jolloin vertaislainoituksen järjestäjä toimii ikään kuin välittäjänä liiketoimille. Yhdellä portaalilla pystytään keräämään kustannustehokkaasti usean lainanottajan tarpeita vastaavat rahasummat vielä useampi lukuiselta sijoittajajoukolta. Vertaislainoituksessa luottotappioriskin kantaa lopullinen sijoittaja, ei rahoituksen järjestäjä. Rahoitus kyllä yleensä järjestyy, jos ehdot ja vakuudet ovat kunnossa, ja miellyttävät sjoittajia.  Tällainen laina on yleensä kohtuuhintainen yritykselle. Hinta koostuu sijoittajille maksettavasta korosta ja järjestäjän palkkiosta. Kokonaishinta korkona vuositasolla laskettuna vaihtelee tyypillisesti 10-20 prosentin välillä.

Oman taseen kautta lainaavat yritykset toimivat eri tavalla. Kyseiset toimijat keräävät rahoituksen sijoittajilta, ja lainaavat rahaa suoraan omissa nimissään lainanottajille. Tällöin toiminta lainanottajan näkökulmasta on hyvin nopeaa ja suoraviivaista. Lainanantaja arvioi kandidaatin hetkessä tietokantoja hyödyntäen, ja mikäli luottotiedot, henkilötakaus ja mahdolliset vakuudet ovat kunnossa, tulee positiivinen lainapäätös alle vuorokaudessa. Lainanantaja kantaa luottotappioriskin. Tässä mallissa rahan hinta on tyypillisesti hieman kalliimpi kuin vertaislainoituksessa, mutta lainamalli on erilainen ja prosessi selvästi nopeampi ja helpompi.

Yritysten oman pääoman rahoitusmahdollisuudet ovat myös kehittyneet viime vuosina lupaavasti. Edellä mainitut rahoitusmuodot olivat lainamuotoisia, mutta joukkorahoitus on tuonut yrityksille tarjolle myös joustavan mahdollisuuden kerätä toiminnan rahoittamiseen omaa pääomaa digitaalisten portaalien kautta. Näissä ratkaisuissa tyypillisesti yritys voi kerätä joistain sadoista tuhansista euroista alkaen aina useampaan miljoonaan euroon saakka omaa pääomaa, ennen kaikkea start up- ja kasvuyhtiöiden toiminnan riskirahoitusta varten. Oman pääoman vahvistuttua myös pankkilainat tai julkisista varoista järjestetyt rahoitustuet tulevat mahdollisiksi. Näin voidaan kehittää yritystä riittävien omien varojen puskuria hyödyntäen, sillä alkuvaiheen yrityksilllä, joiden tuotannollinen toiminta ei ole vielä riittävän kannattavalla pohjalla, ei ole mahdollisuuksia selviytyä vieraan pääoman vaatimista koroista. Ajan kanssa, kun yhtiöt kehittyvät, tulevat monipuoliset rahoitusratkaisut mahdollisiksi.

Rahoitusmarkkinat kehittyvät siis myönteiseen suuntaan Suomessa.

Esimerkki lainasta

Otetaan esimerkiksi 10 000 euron laina. Kuuden kuukauden maksuajalla lyhennyksen suuruus on 2100 euroa kuukaudessa. Ennen lainahakemuksen lähettämistä tuleekin laskea tarkoin, riittääkö yrityksen liikevaihto ja kassa suunnitellun suuruiseen erään. Jos vähentää yrityksen tuloista kaikki menot, vähintään tuon verran tulisi jäädä ylimääräistä, jotta lyhennyksistä selviää.

Vuoden laina-ajalla kuukausierän suuruus on 1231 euroa kuukaudessa, mutta lainan kokonaismäärä on korkeampi. Luonnollisesti, lainan kustannukset nousevat laina-ajan pidentyessä ja sitä kautta riskin kasvaessa.

Otetaan toisena esimerkkinä yhdeksän kuukauden lainamaturiteetti. Esimerkkilainassa, 10 000 euron kohdalla, kuukausierän suuruudeksi muodostuu 1540 euroa. Selkeästi pienempi kuin puolen vuoden laina-ajalla, mutta ei huomattavasti suuremmat lyhennykset vuoden laina-aikaan verrattuna.

Siltaraha Yrityslainassa ei velallisen tarvitse kantaa huolta korkoriskistä ja korkotason noususta. Laina-ajan pidentäminen on perinteisesti ajateltu riskinä, mutta Yrityslainamme kohdalla siitä ei tarvitse huolehtia. Lainaan lisätään vain avauspalkkio, joka jyvitetään kuukausieriin. Sinun ei tarvitse miettiä lainan kulujen kasvavan, mikäli korot yllättäen nousevat nopeasti.