Luottokortti yritykselle

Luottokortti yritykselle on hyvä vaihtoehto, kun yrityksellä tulee tarvetta tehokkaaseen ja joustavaan maksamiseen sekä rahaliikenteen hallintaan. Lue Siltarahan vinkit yrittäjälle kun pohdit eri maksuvälineitä yritykselle.

Miksi hankkia yritysluottokortti?

Luottokortilla yritys voi tehdä hankintoja sekä verkossa että fyysisissä kaupoissa ja maksaa laskut myöhemmin sovitulla maksuajalla. Tarvittaessa maksut voidaan jakaa myös pienempiin osiin. Yritysluottokortti ja kuluttajille myönnettävät luottokortit toimivat pääsääntöisesti hyvin samalla tavoin, mutta yrityksen luottokorttiin on tyypillisesti liitetty yritystoimintaan liittyviä palveluita tai ominaisuuksia. Yrityksen luottokortin haltijana on yritys, mutta samalle luottotilille on mahdollista hankkia useita luottokortteja yrityksen henkilöstön käyttöön.

Yksi tärkeä syy luottokortin hankkimiselle on se, että luottokortin avulla saa lisää joustavuutta yrityksen hankintojen maksamiseen. Se helpottaa esimerkiksi ostosten tekemistä netistä, etenkin ulkomaisista verkkokaupoista. Luottokortilla maksaessa yritys saa ostoksillensa korotonta maksuaikaa. Luottokortin avulla joustavuus yrityksen raha-asioiden hoitamisessa siis kasvaa. 

Luottokortin käyttö helpottaa myös kulujen seurantaa. Jos luottokorttiin liittyy esimerkiksi mobiilisovellus, voi sen kautta yrityksen kuluja seurata reaaliajassa. Myös kirjanpito helpottuu, kun maksutapahtumat löytyvät yhdestä paikasta. Yksi luottokortin eduista on myös se, että käteisen tarve vähenee.

Luottokortilla maksaessa yritys saa ostoksillensa korotonta maksuaikaa. Luottokortin avulla joustavuus yrityksen raha-asioiden hoitamisessa siis kasvaa. 

Millainen yritys voi saada luottokortin?

Pankkien ja luotonmyöntäjien ehdot vaihtelevat, mutta tärkein edellytys luottokortin saamiselle on yrityksen ja sen vastuuhenkilöiden luottokelpoisuus, eli yrityksen tulee olla taloudellisesti vakavarainen ja sillä ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä. Lisäksi edellytyksenä on, että yrityksellä on vakiintunutta liiketoimintaa, ja että yrityksen taustahenkilöt ovat hoitaneet raha-asiansa moitteettomasti.

Jos kyseessä on uusi yritys, ei luottokortin saaminen aina välttämättä onnistu. Luottokelpoisuutta saattaa olla hankala määrittää, kun yrityksellä ei vielä ole historiaa.

Luottokortti yrityksen työntekijälle

Joskus on kätevää hankkia luottokortti yrityksen työntekijälle. Tämä helpottaa esimerkiksi jos työntekijä tekee pieniä hankintoja yrityksen nimiin tai vaikkapa joutuu tankkamaan yrityksen kulkuneuvoa. Työntekijän ei tarvitse käyttää omia rahojaan ja niitä ei tarvitse maksella takaisin matkalaskuina.

Yritys on aina vastuussa yrityksen nimissä tehdyistä ostoista luottokortilla, joten pelisäännöt on syytä käydä läpi työntekijän kanssa. Yrityksen luottokortti voidaan lähtökohtaisesti myöntää myös työntekijälle, vaikka hänellä olisi maksuhäiriömerkintöjä.

Vinkkejä luottokorttien vertailuun

Luottokortteja vertailtaessa on hyvä miettiä laajemmin yrityksen tarpeita. Eri luottokorttien ominaisuudet sekä kulut on tärkeää selvittää ennen hankintapäätöstä. Esimerkiksi seuraavia asioita on hyvä ottaa huomioon luottokorttien vertailussa:

Luottorajan määrä

Luottorajan tarve riippuu yrityksen kuluista, joten on hyvä arvioida, että kuinka paljon kuluja yrityksellä suunnilleen on, ja määrittää kortille haettava luottoraja sen mukaan.

Vuosimaksut ja muut kiinteät kulut

Luottokorteissa voi olla kiinteä kuukausi- tai vuosimaksu. Esimerkiksi pitempi koroton maksuaika tai matkavakuutuksellinen kortti vaikuttaa yleensä kortin kiinteisiin maksuihin.

Koroton maksuaika ja korko

Luottokorteissa on yleensä määritelty koroton maksuaika, joka on tyypillisesti 15–45 päivää. Laskun voi maksaa kokonaisuudessaan tuon ajan sisällä, jolloin maksuihin ei tule korkomaksuja, tai maksaa osan laskusta eräpäivään mennessä, jolloin maksamattomasta osasta alkaa kertyä korkoa.

Maksutapaetu eli cashback

Maksutapaetu eli cashback tarkoittaa sitä, että luottokortin käytöstä saa hyvitystä laskun loppusummasta. Cashback maksutapaetu on yleensä noin 0,5–1 prosenttia. On hyvä huomioida, että kaikki korttiyritykset eivät kuitenkaan tarjoa maksutapaetua.

Matkavakuutus ja lounge-edut

Yrityksen luottokortista on paljon hyötyä matkustettaessa, mikäli yrityksessä tehdään työmatkoja. Luottokorttia valitessa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että kuuluuko pakettiin matkavakuutus, sekä siihen, millaisia kuluja valuutanvaihdosta tulee ja saako kortilla pääsyn lentokenttien loungeihin.

Miten luottokortti eroaa yrityksen pankkikortista?

Luottokortti on nimensä mukainen kortin myöntämä luotto yritykselle. Kortilla tehdyt maksu maksetaan takaisin joko melko pian korottamasti tai sitten maksuajan kanssa korollisesti. Sen sijaan debit-kortilla eli kansankielellä pankkikortilla rahat lähtevät välittömästi yrityksen tililtä ostoksia tehdessä. Et siis saa maksuaikaa maksaessasi ostoksia yrityksen pankkikortilla.

Erilaisia maksukortteja yritykselle

Luottokortti:
Luotollinen kortti.

Pankkikortti, eli debit-kortti:
Yrityksen tilillä tulee olla katetta maksuja suorittaessa.

Yhdistelmäkortti:
Credit ja debit ominaisuus samassa kortissa.

Prepaid-kortti:
Kortti, johon ladataan etukäteen arvoa. Toimii esimerkiksi työntekijöiden pieniin hankintoihin.

Maksuaikakortti:
Maksuaikakortissa maksuaika on yleensä alle kaksi kuukautta ja niiden käytöstä ei peritä korkoa.

Lainalaskuri

Laske laina

Y-tunnuksen mukainen yrityksen nimi

Kuukausierä 1010 €/kk Kokonaismäärä 6600
Tarvitset lainallesi 1 henkilön takauksen.
Jatka lainahakemukseen