Yrityslainojen vertailu ja kilpailuttaminen

Useimmat  yritykset päätyvät jossain vaiheessa rahoittamaan yritystoimintaansa lainan avulla. Tämä on varsinkin aloitteleville ja uusille yrityksille varsin tyypillistä, monissa tilanteissa lähes välttämätöntä.

Yrityslaina on toimiva vaihtoehto kun yrityksen täytyy saada nopeasti rahoitusta yritystoiminnan varmistamiseksi. Yleisiä syitä yrityslainan hakemiselle on kasvu ja sen myötä tulevat investoinnit, kuten vaikkapa varastontäydennys tai uusi laitteisto. Toisinaan rahoituksen tarve voi olla myös erittäin akuutti, jos kassavaje on päässyt yllättämään tiukempana sesonkina. Tällöin yrityslaina on haastavan hetken pelastus.

Erilaisia yrityslainoja löytyy kuitenkin loputtomasti, joissa lainan kulut ja ehdot vaihtelevat. Ei ole yhdentekevää minkä lainan valitset yrityksellesi ja on monia asioita mitä kannattaa ottaa huomioon.

Vertaile Siltarahan yrityslainoja osakeyhtiölle alla olevalla lainalaskurilla:

Vertaa lainan kuukausieriä ja hae lainaa osakeyhtiölle

Laske laina

Y-tunnuksen mukainen yrityksen nimi

Kuukausierä 1010 €/kk Kokonaismäärä 6600
Tarvitset lainallesi 1 henkilön takauksen.
Jatka lainahakemukseen

Mitä ottaa huomioon yrityslainaa hakiessa?

Lainojen hakeminen on tänä päivänä varsin helppoa, sillä netistä haetut lainat voit saada tilillesi  jopa saman päivän aikana. Koska lainahakemuksen tekeminen on nopeaa ja vaivatonta, ihmiset hakevat helposti lainaa kunnolla perehtymättä lainaehtoihin. Tällöin voi jäädä huomiotta erinäisiä kuluja, jotka tulevat vastaan lainaa takaisin maksettaessa.

Jotta sinun kohdallesi ei sattuisi ikäviä yllätyksiä on lainaehtoihin perehtyminen välttämätöntä. Kannattaa siis olla erityisen tarkkana, että millaisen lainan itselleen valitsee.

Varsinkin ensikertalaisille saattaa olla haastavaa hahmottaa, että mitä asioita pitäisi ottaa huomioon lainoja vertaillessa. Siksi olemme koonneet yhteen kasan vinkkejä tärkeimmistä huomioon otettavista asioista lainan hakemista helpottaaksemme. Useille saattaa tulla yllätyksenä, mistä kaikista asioista kokonaiskulut muodostuvat ja mitä asioita yrityslainojen suhteen kannattaa vertailla. Seuraavien vinkkien avulla osaat valita itsellesi parhaiten sopivan ja edullisimman yrityslainan. 

Yrityslainojen vertailu 

Varsinkin ensimmäistä kertaa yrityslainoja vertaillessa, moni varmasti pähkäilee sen suhteen, että mitä asioita itse asiassa kannattaa vertailla. Kysymys on yleisesti ottaen tilanteesta riippuvaista,  mutta kannattaa ainakin vertailla korkoja ja muita kuluja, hakemusten käsittelyaikaa ja sekä itse verkkopalvelun toimivuutta. 

Yrityslainan korko

Yrityslainojen korko muodostuu eri määräytymisperusteista, jotka kannattaa aina selvittää. Korko ilmoitetaan yleensä vuosikorkona. On kuitenkin mahdollista, että korko ilmoitetaan kuukausittain perittävänä, jolloin se voi äkkiseltään vaikuttaa hyvin pieneltä. Joskus korkoperusteena käytetään lainan alkuperäistä pääomaa koko laina-ajan, jolloin kuukausierä on taas suuri. Tyypillisin ja selkein on kuitenkin tasaerä, jolloin koron määrä ja osuus pienenevät maksuajan edetessä. 

Lopullinen kuukausierä selviää lainan käsittelyvaiheessa ja siinä näet korot ja mahdolliset muut tilinhoitomaksut. Kun vertailee maksueriä ja lainasummaa eri lainojen välillä, saa hyvän ymmärryksen lainojen kustannuksista. 

Jos rahantarve ei ole kiireellinen, on kannattavaa pyytää tarjousta usealta eri lainantarjoajalta, jolloin sinulle jää aikaa rauhassa tutkia ja vertailla lainojen kuluja. Tällöin pääset valitsemaan itsellesi parhaan lainan, pienillä kuluilla ja hyvillä lainaehdoilla. 

Yrityslainahakemuksen käsittelyaika

Yrityslainan hakeminen on nykyisin nopeaa ja helppoa, sillä useimmat rahoitusyhtiöt tarjoavat palveluitaan verkkosivujen kautta. Hakemuksen täyttäminen ja lähettäminen on nopeaa, mutta hakemusten käsittelyajoissa on kuitenkin suuresti eroja, joka kannattaa pitää mielessä. Parhaimmassa tapauksessa voit saada yrityslainan tilillesi jo samana päivänä, mutta joissain tapauksissa voi siinä mennä useampi päivä. Nopeuttaaksesi lainatarjouksen saamista, kannattaa olla erittäin tarkka hakemusta laatiessa ja varmistaa, että kaikki tiedot ovat oikein täytetty  ja tarvittavat liitteet toimitettu. 

Aina ei kuitenkaan ole aikaa tai mahdollisuuksia odotella lainan saapumista useita päiviä,  jolloin on kannattavinta valita laina, jolla on mahdollisimman lyhyt käsittelyaika. Silloin lainoja vertaillessa lainantarjoajien käsittelyajat ovat tärkeä kriteeri. 

Verkkosivuston toimivuus

Itse verkkosivujen toimivuudella on myös merkitystä. Palveluita tutkiessa kannattaa katsoa tarkalla silmällä sivusto läpi ja vaikuttaako toimija luotettavalta. Yrityslaina-asiakkaana tulet olemaan tekemisissä kyseisen palveluntarjoajan kanssa, joten on tärkeää valita rahoitusyhtiö johon luotat.  

Kun luotettava yrityslainan tarjoaja on löytyny, voit luottaa että asiat hoituvat ja olet hyvissä käsissä. Nettisivujen toimivuus on myös oleellista, sillä varmasti jokainen lainanhakija haluaa, että hakemuksen tekeminen on mahdollisimman helppoa ja vaivatonta, jolloin sinun ei tarvitse olla erikseen asiakaspalveluun yhteydessä. Selkeys ja asiakasta palvelevat toiminnot tekevät lainanhakemisprosessista mukavampaa. 

Avainlippu-merkintä 

Luotettavuudesta viestii Avainlippu-merkki, joka on osoitus suomalaisesta työstä. Merkki myönnetään Suomessa tuotetuille palveluille sekä tuotteille. Avainlippu-merkki on apuna asiakkaille, jotta voit tukea suomalaisia palveluita ja näet luettavat toimijat nopeasti. Tämä merkki on ollut kunnioitettava meriitti ja viesti kotimaisuudesta 50 vuotta, joihin useat suomalaiset tukeutuvat ostopäätöksissään.

Usein yksityisellä rahoitussektorilla, isot toimijat ovat ulkomaisessa omistuksessa. Siltaraha Oy on ansainnut Avainlippu-merkin 100% suomalaisena yrityksenä. Kun haluat löytää luotettavan ja suomalaisen lainapalvelun on Siltaraha paras vaihtoehto.

Lainojen kilpailuttaminen

Kun haluat saada yrityslainan joka on paras vaihtoehto omiin tarpeisiisi, on lainojen kilpailuttaminen ehdottoman tärkeää. Koska yrityslainoja ilman vakuuksia voi hakea maksuttomasti vuorokauden ympäri, tekee se hakemisesta helppoa, jolloin useat saattavat jättää kiireessä kilpailuttamisen väliin.

Vakuudettomien yrityslainojen korot ovat kuitenkin yleisesti korkeita, jolloin on äärimmäisen tärkeää kilpailuttaa yrityslainat laajasti, jolloin pääset ajan kanssa tutustumaan tarkemmin sopimusehtoihin ja mahdollisiin piilokuluihin.

Kun yrityslainan on hakeminen on yrityksellesi ajankohtaista, kannattaa lainanhakemiseen varata aikaa, välttyäksesi hätiköidyiltä päätöksiltä ja myöhemmässä vaiheessa huomatuilta epämukavilta yllätyksiltä.

Yrityslainojen vertailu on siis tärkeää, sillä silloin sinulle itsellesi myös selkenee, mitkä asiat ovat sinulle tärkeimpiä kriteerejä yrityslainaa hakiessa. Ovatko ne kokonaiskulut, toimitusaika vai esimerkiksi luotettavimman oloinen toimittaja?

Siltahan yrityslainat

Avainlippumerkittynä palveluna Siltaraha Oy:n yrityslainat ovat luotettavia ja kaikki yrityslainamme ovat tuotettu Suomessa. Hakemusaikamme ovat nopeita ja hinnoittelu selkeää. Lainojen kilpailuttaminen onnistuu verkkosivuillamme vaivattomasti, jonka myötä pääset valitsemaan yrityksesi  tarpeisiisi parhaiten sopivan lainatarjouksen.

Voit jättää ilmaisen hakemuksen palvelussamme milloin vain, ja meidän asiakkaana tiedät lainasi tarkat kuukausierät sekä kokonaismäärän, jolloin yllättäviä lainakuluja ei pääse syntymään. Lainalaskurista voit katsoa nopeasti omaan tarpeeseesi sopivan yrityslainan ja hakemuksen täytettyäsi voit saada lainan tilille jopa samana päivänä. Meidän yrityslainamme ovat oiva apu, kun tarvitset nopeaa rahoitusta, selkeillä lainaehdoilla, ja tarkoilla kuukausierillä ja kokonaissummalla.