Väylä yrityksesi rahoitukseen.
« Takaisin ajankohtaisiin

Vaihtoehtoinen yritysrahoitus vahvassa kasvussa

Finanssiteknologia (FinTech) on mullistamassa kulutusrahoituksen lisäksi myös yritysrahoitus – markkinoita. Vaihtoehtoinen rahoitusmalli on todella vahvassa kasvussa. Markkinoille on tullut eri puolilla maailmaan lisääntyvässä määrin vaihtoehtoisia lainaratkaisujen tarjoajia, jotka pystyvät operoimaan nopeasti ja suoraan verkon yli hyödyntäen laajoja tietokantoja ja uusimpia teknologioita, Big Dataa, Blockchainia ym.

Tarjonnan kasvun myötä myös sijoittajat ovat löytäneet nämä toimijat ja tarjoavat rahoitusta järkevin ehdoin. Tämä taas näkyy lainan tarvitsijoiden ehtojen parantumisena. Perinteinen pankkiperusteinen rahoitus on ollut finanssikriisin jälkeen laskussa, mutta markkinat ovat korjanneet tilannetta. Se on ollut mahdollista tuomalla yrityksille vaihtoehtoiseksi rahan lähteeksi online-lainanantajat ja vertaislainarahoituksen.

Nykytilanne markkinoilla

Tällä hetkellä Suomessa nopeasti henkilötakauksella verkon yli tarjottavat, omasta taseesta tehtävät online-lainojen määrät ovat peräti 100.000 euroa. Vuoden 2018 aikana lainojen keskikoko ja maturiteetti tulevat edelleen kasvamaan. Hinnoittelussa suuremmat ja pidemmät online-luotot tulevat lähemmäksi investointilainojen tasoa, mutta toisaalta niiden myöntämisen kriteerit tulevat tarkentumaan. Yhtä kaikki, pankkisääntelyn ulkopuolinen yritysrahoitus tulee tarjoamaan lähitulevaisuudessa erinomaisia rahoitusmahdollisuuksia yrityksille ja sijoitusmahdollisuuksia edistyneemmille sijoittajille.

Lue lisää: Siltarahan verkkosivuilta.

Henkilöyhtiöt ja toiminimet 1 000€ - 10 000€ Siirry lainalaskuriin
Osakeyhtiöille 1 000€ -300 000€ Siirry lainalaskuriin
Yrityslaina XL -> 500 000 asti € Siirry lainalomakkeelle
Siltaraha Factoring - myy laskusi! Lue lisää