Vakuudeton yrityslaina – mitä se tarkoittaa?

Vakuudeton yrityslaina tarkoittaa sitä, että yritykseltä ei lainan antajan puolelta pyydetä vakuuksia lainan ehtona. Tavallisesti esimerkiksi pankit tai sijoittajat pyytävät yrityksen kiinteää omaisuutta tai osakkeita vakuudeksi lainatessaan yritykselle rahaa, mutta vakuudettoman yrityslainan kohdalla lainan takaisinmaksusta vastaa esimerkiksi yrittäjä itse omalla henkilötakauksellaan. 

Vakuudettomat lainat yrityksille ovat yleistyneet tietoteknisten valmiuksien myötä, sillä takaajan luottotiedot on helppoa ja nopeaa tarkistaa ja lainanantaja voi tehdä päätöksen nopeasti.

Miten nopeasti saan yrityslainaa ilman vakuuksia?

Yrityslainat ilman vakuuksia toimivat pääosin netissä ja niissä lainapäätös tulee nopeasti. Ne sopivat siis hyvin tilanteisiin, missä rahaa yrityksen kassaan tarvitaan pikaisesti. Yrityslaina ilman vakuuksia auttaa hyvin kausivaihteluissa, jolloin tuottoa voi odottaa jonkin ajan kuluttua tai jos vaikka yrityksen kannalta oleellinen kone tai laite tulee uusia nopeasti toiminnan jatkamiseksi ja aikaa pankkineuvotteluihin ei ole.

Siltarahan vakuudeton yrityslaina käsitellään yleensä saman työpäivän aikana ja positiivisen lainapäätöksen jälkeen rahat ovat yrityksen tilillä yleensä seuraavana päivänä.

Mitä vakuudeton yrityslaina maksaa?

Vakuudettoman yrityslainan hinnoittelu on hyvin läpinäkyvää ja suoraviivaista. Näin ainakin Siltarahan tapauksessa, sillä näet lainan kuukausierät ja lainan kokonaishinnan suoraan laskurista. Katso laskuri.

Järkevään yrityksen taloudenpitoon kuuluu miettiä miten kannattavaa lainan ottaminen on. On tärkeää katsoa esimerkiksi lainalaskurista mitkä ovat yrityksen mahdollisuudet selviytyä takaisinmaksusta. Se mitä vakuudeton yrityslaina maksaa, riippuu yleensä myös laina-ajasta. Mitä nopeammin lainan pystyy maksamaan takaisin, sitä edullisemmaksi se tulee yritykselle.

Miten saan vakuudetonta lainaa yritykselle?

Verkossa toimivien vakuudetonta yrityslainaa tarjoavien toimijoiden lainahakemukset tehdään täyttämällä hakemus netissä. Koska kyseessä on yritykselle vakuudeton laina, sinun ei tarvitse toimittaa tietoja yrityksen mahdollisista takuutena käytettävästä omaisuudesta, vaan lainan takaus tapahtuu esimerkiksi yrittäjän luottotiedot tarkistamalla.  

Lainan hakijalla ja samalla sen takaajalla tulee olla yrityksen nimenkirjoitusoikeus. Toiminimiyrityksissä (henkilöyhtiö) lainan takaajina tulee olla kaksi henkilöä, samoin jos lainan summa on yli 35 000 euroa, takaajia tarvitaan kaksi. Tämän lisäksi yrityksen tulee olla toiminut vähintään kaksi vuotta. Aloittavan tai tuoreen yrityksen rahoitukseen, ei vakuudeton yrityslaina netistä siis sovellu.  

Jos takaajien osalta kaikki on kunnossa ja hakija on vaikka yrityksen toimitusjohtaja tai osakeyhtiön hallituksen jäsen, lainan saa parhaassa tapauksessa saman työpäivän aikana yrityksen tilille. Joissain tapauksissa päätöksentekoon voi mennä hieman pidempään. Verrattuna perinteisiin yrityksen rahoituslähteisiin, vakuudeton yrityslaina verkossa on kuitenkin nopea.
Lue lisää

Kannattaako ottaa yrityslainaa ilman vakuuksia?

Vakuudettoman yrityslainan suurin etu on sen helppous ja nopeus. Joskus yrityksen tilille tarvitaan rahaa nopeasti, että pakollisista kuluista selvitään tai jos jotain hankintaa ei päästä tekemään nopeasti, se aiheuttaa haittaa yrityksen liiketoiminnalle. Esimerkiksi jos hyvä urakka menisi muuten ohi, koska kassassa ei ole rahaa palkanmaksuun ennen kun asiakasta päästään laskuttamaan, laina kannattaa hakea sieltä mistä sen saa nopeasti ja vaivatta.

Yrityslainaa hakiessa kannattaa tietysti punnita lainan kuluja ja onko se kannattavaa. Lähtökohtaisesti laina on edullisempaa silloin kun se voidaan maksaa kohtuullisen lyhyessä ajassa.  

Siltarahan vakuudeton yrityslaina on siis kannattavaa ennen kaikkea silloin, kun kannattavaa liiketoimintaa jäisi tekemättä yrityksen rahatilanteen takia. Lisäksi se on kannattavaa silloin kun rahaa kassaan tarvitaan pikaisesti. Yrittäjä pystyy itse arvioimaan lainan takaisinmaksukyvyn parhaiten, sillä hän haluaa ettei laina jää hänen vastuulleen.

Kuinka paljon voin saada vakuudetonta yrityslainaa?

Yrityslainan korko

Siltarahan vakuudetonta yrityslainaa voi hakea osakeyhtiölle 1000 eurosta aina 300 000 euroon. Osakeyhtiön laina-aika on yhdestä kuukaudesta kolmeen vuoteen. Toiminimimiyrityksen (henkilöyhtiö) puolestaan voi saada lainaa tuhannesta kymmeneen tuhatta euroa. Laina-aika puolestaan on kuukaudesta puoleen vuotta.

Miten vakuudeton yrityslaina maksetaan takaisin?

Vakuudettomassa yrityslainassa lainan takaisinmaksukulut ovat jo lainaa haettaessa hyvin selvillä. Näet kuukausierät, joiden mukaan lainaa maksetaan takaisin. Maksuvapaita kuukausia ei valitettavasti ole Siltarahan vakuudettomassa yrityslainassa mahdollista saada.

Onko yrityslaina ilman vakuuksia kallista?

Yritysluottojen hintaa voidaan mitata monella eri tapaa. Huomioon tulee ottaa esimerkiksi korkoja, toimituskuluja ja lainanhoitokuluja. Samoin itse lainan hakemiseen ja järjestelyyn käytettävälle ajalle voi miettiä jonkinlaisen arvon. Voiko vakuusjärjestelyihin käytetyn ajan käyttää hyödyllisemmin. Lisäksi kannattaa miettiä mistä tuotoista jäädään paitsi, jos urakkatarjous joudutaan hylkäämään yrityksen heikon kassatilanteen vuoksi. Pikaisesti uusittava työkone tai laite saattaa myös aiheuttaa tulonmenetystä yritykselle, jos sitä ei päästä pian uusimaan. 

Yrityslaina ilman vakuuksia voi joissain tapauksissa siis tulla esimerkiksi perinteistä pankkilainaa jonkin verran kalliimmaksi, mutta sen etuina on nopeus ja helppous. Lisäksi sen avulla voidaan mahdollistaa yrityksen liiketoiminnan kasvattaminen ja jatkaminen. 

Lue asiakkaidemme kokemuksia Siltarahan yrityslainasta

Siltarahan yrityslaina ilman vakuuksia auttaa yritystä kassanhallinnan ongelmissa

Siltarahan yrityslaina ilman vakuuksia yritykselta auttaa akuutissa kassanhallinnan tilanteissa. Voit jättää ilmaisen lainahakemuksen aina verkkopalvelussamme ajasta ja paikasta riippumatta. Tutustu lainanlaskurimme avulla hinnoitteluumme.

Lainalaskuri

Laske laina

Y-tunnuksen mukainen yrityksen nimi

Kuukausierä 1010 €/kk Kokonaismäärä 6600
Tarvitset lainallesi 1 henkilön takauksen.
Jatka lainahakemukseen