Pidentyneet laskujen maksuajat ja yrittäjän maksuvaikeudet

Toimialasta tai yrityksen koosta riippumatta, useille yrityksille merkittävä osa kassavirrasta tulee asiakkailta laskutetusta työstä. Tämä tarkoittaa sitä, että yritystoiminta pyörisi tasaiseen tahtiin, täytyy laskujen maksujen myös saapua ajallaan. Pidentyneet maksuajat ovat kuitenkin vaikeuttaneet useiden yritysten toimintaa.

Katso myös lainalaskuri yritysluottoon.

Maksuaikojen pidentyminen

Viime vuosien aikana laskujen maksuajat ovat pidentyneet huomattavasti ja pahimmassa tapauksessa yritykset voivat joutua odottelemaan maksuja jopa 60-90 päivää. Tällä voi olla merkittävä vaikutus kokonaisliikevaihtoon, sillä pakolliset hankinnat on silti tehtävä. Varastojen täydennykset, äkilliset investoinnit ja työntekijöiden palkat on kuitenkin maksettava ja silloin yrittäjän tilanne on hankala.

Jos maksuja joutuu odottelemaan pahimmassa tapauksessa jopa kolme kuukautta, vaikuttaa se monilla yrityksillä kassavaroihin huomattavasti, varsinkin jos kyseessä on tärkeä asiakas ja iso laskusumma. Tällöin voi tilanne olla hyvinkin hankala ja kaikilla yrittäjillä ei välttämättä ole varaa odotella eräpäivään saakka ja toivoa, että asiakas maksaa laskun ajallaan.

Hankinnat, varastojen täydennykset ja palkat on kuitenkin jollain tavalla maksettava ja silloin yrittäjä ryhtyy usein miettimään erilaisia yritysrahoitus mahdollisuuksia. Pitkien maksuaikojen kiristäessä yrityksen taloustilannetta, hyvin toimeentulevatkin yritykset saattavat tarvita hetkellistä rahoitusta kiperässä tilanteessa. Tilanne on usein kuitenkin kaikista haastavin pienten yritysten kohdalla, sillä useat pienyritykset joutuvat sopeutumaan isompien asiakasyritysten ehtoihin, jotta yhteistyö säilyisi. Kaikilla yrityksillä tämä ei ole tiukassa rahatilanteessa mahdollista, jolloin ei yksinkertaisesti pystytä odottelemaan maksujen saapumista kuukausitolkulla.

Tämä tarkoittaa, että yritystoiminnan kannalta välttämättömimmät hankinnat ja menot odottavat paikoillaan, jos kassasta ei löydy tarpeeksi valuuttaa omasta takaa. Yrityksellä voi silloin olla useita kuukausia, jolloin rahaa ei tule mistään, minkä vuoksi kassa saattaa näyttää hyvinkin huolestuttavia lukemia. Näissä tilanteissa useat yritykset päätyvät etsimään itselleen sopivaa yrityslainaa.

Laskujen maksuaika ja maksuehdot

Lainmukainen maksuaika laskuissa on yleisesti 14 päivää. Tätä maksuaikaa sovelletaan yleisesti kuluttajakaupassa. Yritysten välillä lain mukaan maksuehto voi olla maksimissaan 30 päivää. Yritykset voivat kuitenkin sopia keskenään maksuehdoksi enintään 60 päivää.

Kassavirran maksimoimiseksi kannattaa pyrkiä sopimaan mahdollisimman lyhyt maksuaika yrityksen välisille laskuille. On mahdollista sopia vain 7 päivän maksuehdosta, jotta yrittäjä saa rahan kiertämään nopeasti ja varmistaa oman positiivisen kassavirran.

Tällöin yrittäjän maksuvaikeudet eivät kasva liian suureksi ja raha kiertää tehokkaasti. Apua yrityksen maksuvaikeuksiin ja kassavajeeseen tarjoaa Siltarahan yrityslaina.

Miksi hankkia yrityslainaa?

On luonnollisesti  stressaavaa ja aikaa vievää koittaa järjestellä yrityksen raha-asioita, jotka vievät aikaa itse tärkeimmästä, eli  liiketoiminnan kehittämisestä. Maksuajoista voi koitua myös ikävä kierre, jos laskutettavan yrityksen eräpäivät eivät mene yksiin omien maksettavien laskujen kanssa, jolloin omien laskujen maksut saattavat erääntyä.

Kukaan ei varmastikaan halua pohtia rahoitusongelmia pitempään kuin on pakko, vaan halutaan päästä mahdollisimman pian itse työntekoon. Rahoituspalvelun väliaikainen apu voi näissä tilanteissa olla pelastava tekijä, kun tarvitaan lyhytaikaista rahoitusta.

Meidän palveluista löytyy useita vaihtoehtoja yrityksen nopeaan rahoitustarpeeseen ja yrityslaina on usein sopiva vaihtoehto, kun tarvitaan rahoitusta nopeasti ja lyhyelle aikavälille.

Miksi kannattaa hakea Siltarahan rahoitusta?

  • Meidän yrityslainamme saat tilillesi nopeasti – jopa saman päivän aikana
  • Yrityslainaa voit hakea henkilöyhtiölle 1000 € – 10 000 € ja osakeyhtiölle 1000 € – 300 000 €.
  • Hakemuksen tekeminen on ilmainen ja helppo tehdä verkossa mihin aikaan tahansa
  • Tiedät lainan kuukausierät ja kokonaismäärän suuruuden tarkkaan
  • Tarjoamme yrityslainaa niin yksityisille elinkeinoharjoittajille kuin osakeyhtiöille
  • Lainaa voit hakea niin pienempiin kuin suurempiin hankintoihin
  • Meillä on kiinteä toimituspalkkio ja ei piilokuluja

Näin haet rahoitusta yrityksen laskuja varten

Yrityslaina on varsin nopea tapa lisärahoituksen tarpeeseen, ja kassavirtojen heilahteluihin. Tarjoamme lainaa pitkällä takaisinmaksuajalla, ilman vakuuksia, joka helpottaa lainan hakemista huomattavasti. Et tarvitse reaalivakuuksia, ja voit määritellä itse sopivan takaisinmaksuajan.

Lainatarjouksemme ovat kilpailukykyisiä takaisinmaksun, sekä lainasumman osalta.

Lainan saamisen minimikriteerit yritykselle ovat; että yritystoimintaa on vähintään kaksi vuotta, yritys on Suomeen rekisteröity ja luottokelpoinen. Tarjoamme lainaa niin henkilöyhtiöille kuin osakeyhtiöille, ja kilpailukykyiset lainamme ovat käytettävissä kaikkiin yrityksen tarpeisiin.

Laske itsellesi sopiva laina lainalaskurillamme alta, ja pääset tutkailemaan erilaisia lainavaihtoehtojamme. Hakemuksen täyttäminen on nopea prosessi, ja lähetämme lainapäätöksen jo saman päivän aikana. Parhaimmassa tapauksessa voit saada lainan tilillesi jo samana päivänä hakemisesta!

Jos yrityksesi tarvitsee hetkellistä tukea pidentyneiden maksuaikojen vuoksi, hae yrityslainaa tarpeesi mukaan, jolloin yrityksesi  pääsee kehittymään ja kasvamaan tasaiseen tahtiin!

Rahoituslaskuri osakeyhtiön lisärahoitusta varten

Laske laina

Y-tunnuksen mukainen yrityksen nimi

Kuukausierä 1010 €/kk Kokonaismäärä 6600
Tarvitset lainallesi 1 henkilön takauksen.
Jatka lainahakemukseen

Osakeyhtiöille Siltaraha Yrityslaina

Siltaraha Yrityslaina voi olla apuna myös liiketoiminnan kasvuun ja investointeihin. Investointi voi olla pieni, kuten ravintolan jääkaappi tai suurempi, kuten isompi työkone. Kasvuun vaaditaan monella alalla suurempaa varastoa, mutta kassa on hetkellisesti tyhjä asiakkaiden maksuviiveiden johdosta.

Lainasumma 1 000€ - 300 000€
Laina-aika 1 - 36 kuukautta
Takaajat 1-2 takaajaa

Henkilötaukaus riippuen laina-ajasta ja lainasummasta, joko 1 tai 2 eri henkilöltä. Lisäksi ylimääräisiä takaajia voi nimetä lainaan, parantaen näin mahdollisuutta saada hyväksytty luottopäätös.

Tutustu

Toiminimille Siltaraha Yrityslaina

Siltaraha Yrityslaina voi olla apuna myös liiketoiminnan kasvuun ja investointeihin. Investointi voi olla pieni, kuten ravintolan jääkaappi tai suurempi, kuten isompi työkone. Kasvuun vaaditaan monella alalla suurempaa varastoa, mutta kassa on hetkellisesti tyhjä asiakkaiden maksuviiveiden johdosta.

Lainasumma 1 000€ - 10 000€
Laina-aika 1 - 12 kuukautta
Takaajat 1-2 takaajaa

Henkilötaukaus riippuen laina-ajasta ja lainasummasta, joko 1 tai 2 eri henkilöltä. Lisäksi ylimääräisiä takaajia voi nimetä lainaan, parantaen näin mahdollisuutta saada hyväksytty luottopäätös.

Tutustu

Lisää vinkkejä yrityksen talousasioihin

Lue lisää