Lyhytaikaista lainaa toiminimelle

Hei pienyrittäjä, Siltarahan luotto yksinkertainen ja helppo ratkaisu saada lyhytaikaista lainaa toiminimelle.

Hae Siltarahaa

Täytä y-tunnuksesi niin näet millaisia lainavaihtoehtoja tarjoamme sinulle

Laske laina

Y-tunnuksen mukainen yrityksen nimi

Kuukausierä 1010 €/kk Kokonaismäärä 6600
Tarvitset lainallesi 1 henkilön takauksen.
Jatka lainahakemukseen

Rahoitusta toiminimelle ja henkilöyhtiöille

Pienyrityksessä varaston täydennys, henkilöiden palkkaus tai äkilliset laitehankinnat tarvitsevat aina resurssia eli rahaa. Tätä resurssia ei kuitenkaan aina ole heti saatavilla, joten monilla yrittäjillä laina mahdollistaa kasvun.

Siltarahan yrityslaina toiminimelle on helppo ja nopea ratkaisu turvata yrityksen kasvu ja toiminta akuuteissa tilanteissa. Tarjoamme erittäin kilpailukykyistä lainaa henkilöyhtöille, jotka ovat toimineet vähintään kaksi vuotta ja ovat rekisteröityjä Suomessa.

Saat lainaa ilman vakuuksia, kun sinulla on kaksi henkilöä takaamassa henkilöyhtiön lainaa. Yrittäjä itse voi toimia toisena takaajana lainalle.

Laina-aika on toiminimilainassa 1, 3 tai 6 kuukautta. Maksat lainasta kiinteän toimituspalkkion, joten muita kuluja ei tule. Tiedät hyvin etukäteen lainanhoitomaksun kuukausittain.
Hae lainaa yllä olevalla lainalaskurilla ja tiedät tarkalleen minkä verran maksat lainaa kuukausittain. Voit kokeilla erilaisia laina-aikoja sekä summia, jotta näet mikä on sinulle sopivin kuukausierä lainan takaisinmaksuun.

Näin haet lainaa toiminimelle ja henkilöyhtiölle Siltarahalta

  • Yrittäjä tekee lainahakemuksen verkkopalvelussa sähköisesti
  • Vakuutena toimii luottokelpoisen henkilön omavelkainen takaus. Takaaja antaa takaussitoumuksen sähköisesti verkkopalvelussa.
  • Saat lainapäätöksen heti kun hakemus on vastaanotettu ja molemmat takaajat ovat allekirjoittaneet takaussitoumuksen.
  • Lainasumma maksetaan yhtiön pankkitilille keskimäärin yhden pankkipäivän kuluessa siitä, kun takaajat ovat allekirjoittaneet takaussitoumukset verkkopalvelussa.

Yrityslainaa henkilöyhtiöille

Lisää yrityksen kannattavuutta säästämällä kuluissa

Suomessa on yli 200 000 toiminimiyrittäjää ja ne toimivat lähes kaikilla aloilla palvelualoilta pienteollisuuteen. Osa toimii myös työnantajina, mutta suurin osa toiminimiyrittäjistä, eli oikeammin henkilöyhtiöistä on pieniä yhden henkilön yrityksiä. 

Toiminimen laina tulee ajankohtaiseksi varsinkin kun yritys tarvitsee ulkopuolista rahoitusta yritystoiminnan kasvattamiseksi, hankintoihin, palkkoihin tai kassan täydentämiseksi yllättävissä tilanteissa.

Kuka voi hakea lainaa toiminimelle?

Toiminimiyritys on periaatteessa sama kuin yrittäjä itse. Hän vastaa sen tuloista ja menoista omalla henkilökohtaisella riskillään. Toisin kuin osakeyhtiössä, missä yritys itsessään on oma jurdinen henkilönsä, henkilöyhtiössä yrittäjä ja yritys ovat sama asia. 

Toiminimen lainaa voi siis hakea yrittäjä itse eikä siihen tarvita yrityksen puolelta sen kummempaa päätöksentekoa.

Milloin toiminimen lainaa yleensä tarvitaan?

Toiminimen lainaa haetaan moneen tarkoitukseen. Usein kun firma aloittelee vasta toimintaansa, toiminimen lainat ja rahoitukset liittyvät laitehankintoihin ja siihen, että yritys saadaan tuottamaan tulosta. 

Myöhemmin tarpeita toiminimen lainalle on esimerkiksi laajennettaessa liiketoimintaa tai kausivaihtelusta johtuen. Myös kertaluonteiset yllättävät menot, kuten rikkoutuneiden laitteiden uusiminen, saattaa aiheuttaa tarvetta akuutille lainalle toiminimelle.

Rahoitusvaihtoehdot toiminimelle?

Toiminimen lainaa voi hakea useasta eri paikasta. Tavallisinta on hakea rahoitusta omasta pankista. Pankki arvioi yrityksen luottokelpoisuutta, eli toisin sanoen luottaako hän yrityksen ja yrittäjän takaisinmaksukykyyn. Pankki pyytää toiminimen lainaa vastaan tavallisesti reaalivakuuksia, eli toisin sanoen jotain yrityksen kiinteää omaisuutta. Usein toiminimiyrityksellä itsellään ei kuitenkaan ole välttämättä pankin vaatimia vakuuksia, joten pankin kanssa voi neuvotella yrittäjän henkilökohtaista lainaa yritykselle.  

Kätevä ja nopea tapa saada lainaa toiminimelle on henkilötakauksella toimivat online-yrityslainat, jotka auttavat varsinkin akuutteihin ja tilapäisiin lainatarpeisiin. Lue lisää yrityksen rahoitusvaihtoehdoista.