Taloustietoa yrittäjälle

Yrittäjän arki ja yrityksen pyörittäminen voi joskus olla hankalaa. Pitäisi tietää asioita verotuksesta, kirjanpidosta, lainsäädännöstä ja samaan aikaan toimia esihenkilönä ja markkinoinnin ammattilaisena. Tämä kaikki siis varsinaisen yrityksen ydinosaamisen lisäksi.

Vaihtoehtoja PK-yrityksen rahoitukseen

Me Siltarahalla olemme koostaneet sinulle kattavan tietopankin yrittäjän avuksi. Kirjoituksissamme on selkosanaisesti tuotu esiin yrittäjälle hyödyllisiä asioita liittyen yrityksen rahoitukseen, yrityksen kassanhallintaan, yrityksen pyörittämiseen ja yrittäjän arkeen liittyviä asioita.

Tietoa rahoituksesta

Lainasanasto yrityslainoihin


Takauksista korkoihin ja lyhennysvapaista panttiin. Ovatko lainasanaston termit hallussa vai törmäätkö sanoihin, joita et ymmärrä. Lainasanastosta saat apuja kun pohdit yrityslainoja.
Lue lisää

Vinkit yrityslainojen vertailuun

735012
Jos rahoituksen tarve on akuutti yritykselle, saattaa silloin lainojen vertailu tuntua työläältä taakalta omien kiireiden lisäksi. Vertailu kuitenkin aina kannattaa ja siihen käytetty aika tulee varmasti lopulta takaisin. Lue vinkit vertailuun ja mitä kannattaa ottaa huomioon.
Lue lisää

Lisää tietoa yritysrahoituksesta


Lue lisää Siltarahan vinkkejä yrityksen rahoitukseen liittyen. Mitä termit tarkoittavat, mitä eroa eri rahoitusmuodoilla on ja paljon muuta.
Lue lisää

Tietoa yrityksen kassanhallintaan

Miten vältät maksuhäiriömerkinnät?

Yrityksen maksuhäiriömerkinnät ja kunnossa olevat luottotiedot ja ovat tärkeä osa yrityksen toimintaa. Kokosimme vinkkejä, jotka auttavat yritystäsi pitämään luottotiedot kunnossa ja maksuhäiriömerkinnät poissa.
Lue lisää

Vinkit yrityksen laskutukseen – vältä kassanhallinnan ongelmat

Laahaako yrityksen laskutus ja onko vaikeuksia pitää kassa kunnossa juokseviin menoihin? Kokosimme kahdeksan vinkkiä yrityksen laskutukseen, joiden avulla saat laskusaatavat nopeammin maksuun ja vältät luottotappioita.
Lue lisää

Lisää tietoa kassanhallinnasta

Lue lisää Siltarahan vinkkejä yrityksen kassanhallintaan.
Lue lisää

Tietoa yrityksen pyörittämiseen

Hyödynnä yrityksen verovähennykset

Yrityksen pyörittämisessä ja kannattavuudessa verot ovat oleellinen osa taloutta ja kassanhallintaa. Verovähennykset on suunniteltu kannustamaan investointeihin, henkilöstön hyvinvointiin ja yrittäjän mahdollisuuksiin saada hyötyä tekemästään työstä.
Lue lisää

Auto firman vai yrittäjän nimiin? Katso mikä kannattavinta

Auto on lähes jokaiselle yrittäjälle välttämätön työkalu ja väline. Artikkelista löydät tietoa eri vaihtoehdoista sekä löydät sinun yrityksellesi ja sinulle parhaan tavan järjestellä yrityksen ja yrittäjän autotarpeet.
Lue lisää

Lisää tietoa yrityksen pyörittämisestä

Lue lisää Siltarahan vinkkejä yrityksen kassanhallintaan.
Lue lisää

Yrittäjän arki

Toiminimen palkka – mitä ottaa huomioon yksityisotossa?

Lue mitä toiminimen palkka tarkoittaa? Miten se vaikuttaa toiminimiyrityksen tulokseen, verotukseen ja paljonko voit tehdä yksityisnostoja?
Lue lisää.

Voiko yrittäjä saada työttömyyskorvauksia?

 

Yrittäjän työttömyysturva on monessa mielessä heikompi kuin työntekijällä. Yrittäjänä vastaat lähtökohtaisesti työttömyysturvasi tasosta itse. Artikkelista löydät perustietoja tilanteeseen, missä yrittäjä joutuu työttömäksi.
Lue lisää

Lisää tietoa yrittäjän arkeen

Lue lisää Siltarahan vinkkejä yrittäjän arkeen.
Lue lisää

Lainalaskuri

1000 € 300 000 €
Kuukausierä:
Kokonaismäärä: