Taloustietoa yrittäjälle

Yrittäjän arki ja yrityksen pyörittäminen voi joskus olla hankalaa. Pitäisi tietää asioita verotuksesta, kirjanpidosta, lainsäädännöstä ja samaan aikaan toimia esihenkilönä ja markkinoinnin ammattilaisena. Tämä kaikki siis varsinaisen yrityksen ydinosaamisen lisäksi.

Me Siltarahalla olemme koostaneet sinulle kattavan tietopankin yrittäjän avuksi. Kirjoituksissamme on selkosanaisesti tuotu esiin yrittäjälle hyödyllisiä asioita liittyen yrityksen rahoitukseen, yrityksen kassanhallintaan, yrityksen pyörittämiseen, työnantajuuteen ja yrittäjän elämään liittyviä asioita.

Tietoa rahoituksesta | Tietoa kassanhallintaan | Tietoa yrityksen pyörittämiseen | Tietoa työnantajalle | Yrittäjän elämää

Lainasanasto yrityslainoihin


Takauksista korkoihin ja lyhennysvapaista panttiin. Ovatko lainasanaston termit hallussa vai törmäätkö sanoihin, joita et ymmärrä. Lainasanastosta saat apuja kun pohdit yrityslainoja.
Lue lisää

Yleistä yrityksen rahoituksesta

Yrityksen rahoitukseen on tarjolla monia vaihtoehtoja. Moni yrittäjä on saanut helpotusta kassanhallintaan ja investointeihin rahoitusmahdollisuuksien monipuolistuessa ja kilpailun asiakkaista kasvaessa.
Lue lisää

Lisää tietoa yritysrahoituksesta


Lue lisää Siltarahan vinkkejä yrityksen rahoitukseen liittyen. Mitä termit tarkoittavat, mitä eroa eri rahoitusmuodoilla on ja paljon muuta.
Lue lisää

Vikit yrityslainojen vertailuun

Mitä asioita kannattaa vertailla yrityslainoissa? Kysymys on yleisesti ottaen tilanteesta riippuvaista, mutta kannattaa ainakin vertailla korkoja ja muita kuluja, hakemusten käsittelyaikaa ja sekä itse verkkopalvelun toimivuutta. Katso vinkkimme.
Lue lisää

Yrityslainojen kilpailuttaminen

Yrityslainojen vaihtoehtoja ja tarjoajia löytyy lähes loputtomasti. Niiden lainan kulut ja ehdot vaihtelevat ja siksi ei ole yhdentekevää minkä lainan valitset yrityksellesi ja on monia asioita mitä kannattaa ottaa huomioon.
Lue lisää

Tutustu lainasanastoon

Onko lainasanasto sinulle haasteellista? Mitä on factoring? Mitä eroa on maksuvaatimuksella ja maksumuistutuksella? Termit saattavat mennä sekaisin ja tältä sivulta löydät selitykset termeille.
Lue lisää

Mitä tarkoittavat yrityslainan takaus ja vakuus? 

Erilaisiin rahoitusvaihtoehtoihin tutustuessa törmää usein termeihin, kuten takaus tai vakuus. Nämä käsitteet eivät välttämättä aukene niille, jotka eivät ole rahoitusalan ammattilaisia.
Lue lisää

Reaalivakuus vai henkilötakaus yrityslainassa

Säästä yrityksen kuluissa varastonhallinnan avulla

Reaalivakuus kulkee joskus myös esinevakuus-nimellä ja se tarkoittaa, että velkoja saa lainan takaisinmaksun takuuksi rahanarvoista yrityksen reaaliomaisuutta. Lue lisää mitä se tarkoittaa lainaa haettaessa.
Lue lisää

Vakuudeton yrityslaina – mitä se tarkoittaa?

Vakuudeton yrityslaina tarkoittaa sitä, että yritykseltä ei lainan antajan puolelta pyydetä vakuuksia lainan ehtona. Mutta onko olemassa täysin vakuudetonta lainaa?
Lue lisää

Aloittavan yrittäjän rahoituksen muistilista

Oman yrityksen aloittaminen ei yleensä onnistu ilman minkäänlaista rahoitusta, vaan yritystoiminnan starttaamiseen tarvitaan jonkin verran pääomaa. Lue Siltarahan vinkit ja vaihtoehdot.
Lue lisää.

PK-yrityksen rahoitus – Mistä ja millä ehdoilla?

PK-yrityksen pyörittämisessä ja starttaamisessa rahoituksella on iso merkitys. Lue PK-yrityksen rahoitukseen liittyviä seikkoja ja vaihtoehtoja, joista  osa niistä sopii yksille ja osa toisille yrityksille.
Lue lisää

Rahoitusvaihtoehdot yrityksen investointeihin

Yritys tarvitsee usein rahoitusta erilaisiin investointeihin, jotka tukevat niiden kasvua, tehokkuutta ja kilpailukykyä. Lue eri rahoitusmuotojen edut, hyödyt ja haasteet.
Lue lisää

Liiketoimintasuunnitelma auttaa rahoitusta hankittaessa

Liiketoimintasuunnitelma on tavoitteellisen yrittäjän tärkeä työkalu ja sitä tarvitaan paitsi yritystä perustettaessa, myös yrityksen liiketoiminnan muuttaessa muotoaan.
Lue lisää

Yrityslainan korko – Mitä siitä pitäisi tietää?

Lainamarkkinoilla yksi keskeisimpiä asioita on luonnollisesti lainan hinta, jota usein myös koroksi kutsutaan. Lainoja ja lainaajia on monenlaisia, siten on myöskin monta tapaa lähestyä lainan hinnoittelua ja yrityslainan korkoa.
Lue lisää

Tietoa yrityksen kassanhallintaan

Lisää yrityksen kannattavuutta säästämällä kuluissa

Yrityksen kannattavuuteen vaikuttaa kaksi seikkaa, sen tulot ja kulut. Yksinkertaisimmillaan tulojen pitää olla kuluja suuremmat, että yritys voi jatkaa toimintaansa. Lue vinkit kulujen järkevään hallintaan
Lue lisää

Pidentyneet laskujen maksuajat ja yrittäjän maksuvaikeudet

Että yritystoiminta pyörisi tasaiseen tahtiin, täytyy laskujen maksujen saapua ajallaan, sillä pidentyneet maksuajat vaikeuttavat yrityksen toimintaa. Lue vinkit miten välttää maksuvaikeudet saamalla laskutus toimimaan.
Lue lisää

Vinkit yrityksen laskutukseen – vältä kassanhallinnan ongelmat

Laahaako yrityksen laskutus ja onko vaikeuksia pitää kassa kunnossa juokseviin menoihin? Lue vinkit yrityksen laskutukseen, joiden avulla saat laskusaatavat nopeammin maksuun ja vältät luottotappioita.
Lue lisää

Yrityksen maksuhäiriömerkinnät ja luottotiedot

Yrityksen maksuhäiriömerkinnät ja kunnossa olevat luottotiedot ja ovat tärkeä osa yrityksen toimintaa. Lue käytännön vinkit, jotka auttavat yritystäsi pitämään luottotiedot kunnossa ja maksuhäiriömerkinnät poissa.
Lue lisää

Taloustietoa yrityksen pyörittämiseen

Hyödynnä yrityksen verovähennykset

Mitä yritys voi vähentää verotuksessa? Miten hyödynnät verottomat palkanlisät? Koostimme yrittäjälle ja yritykselle hyödyllisiä vinkkejä verotukseen, joiden avulla parannat kannattavuutta ja yrittäjän saamaa korvausta työstään.
Lue lisää

Osakeyhtiön verotus – termit tutuiksi

Mikä on yhteisövero? Entäpä arvolisäveron alarajahuojennus? Osakeyhtiön verotus saattaa aiheuttaa harmaita hiuksia ja saattaa tuntua, että verottajan säännöt ja termit ovat monimutkaisia ymmärtää.
Lue lisää

Omavaraisuusaste – miten huolehtia yrityksen vakavaraisuudesta

Siltaraha nainen tietokoneella

Omavaraisuusaste on mittari, joka näyttää, kuinka suuren osan yrityksen varoista on kattanut itse omalla pääomallaan. Mitä muuta siitä on hyvä tietää ja miten se vaikuttaa yrityksen toimintaan?
Lue lisää

Auto firman vai yrittäjän nimiin

Auto on lähes jokaiselle yrittäjälle välttämätön työkalu ja väline. Tutustu eri vaihtoehtoihin, löydät sinun yrityksellesi ja sinulle parhaan tavan järjestellä yrityksen ja yrittäjän autotarpeet.
Lue lisää

Sähkön säästäminen yrityksessä – Näin vähennät kuluja

Siltaraha Sähkön Säästäminen Yrityksessä

Sähkölaskulla olla iso merkitys liiketoiminnan kannattavuuteen. Lue vinkit, joiden avulla säästät sähkölaskussa. Kuluttamalla vähemmän sähköä vähennät myös hiilijalanjälkeä ja ympäristökuormitusta.
Lue lisää

Luottokortti yritykselle

Luottokortti yritykselle on hyvä vaihtoehto, kun yrityksellä on tarve tehokkaaseen ja joustavaan maksamiseen sekä rahaliikenteen hallintaan. Lue vinkit yrittäjälle kun pohdit eri maksuvälineitä yritykselle.
Lue lisää

Yrityksen kirjanpito

Yrityksen kirjanpitoon pitäisi budjetoida pienemmissä yrityksissä jopa 10 prosenttia liikevaihdosta. Lue tietoja ja vinkkejä yrityksen kirjanpitäjän valintaan ja mitä kannattaa ottaa huomioon.
Lue lisää

Yrityksen kulut

Yrittämiseen liittyy aina erilaisia kuluja, joihin on hyvä varautua etukäteen. Lue millaisia kuluja yrityksellä on ja mitä niistä voi vähentää verotuksessa olipa kyseessa sitten osakeyhtiö tai toiminimiyritys.
Lue lisää

Vastuullinen liiketoiminta on kannattavaa liiketoimintaa

Lue mitä vastuullinen liiketoiminta pitää sisällään. Muista, että se voi olla myös yrityksen kilpailuetu, joka auttaa saavuttamaan säästöjä, sitouttaa nykyisiä asiakkaita ja auttaa hankkimaan uusia, sekä parantaa henkilöstön viihtyvyyttä ja tuottavuutta.
Lue lisää

Omavaraisuusaste – miten huolehtia vakavaraisuudesta?

Siltaraha nainen tietokoneella

Omavaraisuusaste on mittari, joka näyttää, kuinka suuren osan yrityksen varoista on kattanut itse omalla pääomallaan. Katso vinkit vakavaraisuudesta huolehtimiseen.
Lue lisää

Tietoa työnantajalle

Työntekijän palkkaaminen – mitä ottaa huomioon?

Lue mitä kannattaa ottaa huomioon työntekijän palkkauksessa ja tietoa siitä miten palkan sivukulut lasketaan. Saat vinkkejä ja pääset tarvittaessa kasvattamaan yritystä kun sinulla on riittävästi tekijöitä.
Lue lisää

Älä anna resurssipulan hidastaa yrityksesi kasvua

Katso Siltarahan vinkit siihen, mitä ottaa huomioon kun pohdit työntekijän palkkaamista. Lue myös miten varmistat yrityksen kassanhallinnan palkkojen ja työnantajamaksujen suorittamiseen.
Lue lisää

Vältä ongelmat yrityksen palkanmaksussa

Siltaraha-kirjanpitajan-valinta

Palkkojen maksaminen oikeaan aikaan yrityksessä on tärkeimpiä hoidettavia asioita. Lue vinkit kassanhallintaan, joiden avulla yritys on varautunut palkanmaksuun oikein ja oikeaan aikaan.
Lue lisää

Ensimmäisen työntekijän palkkaaminen

Ensimmäisen työntekijän palkkaaminen on tärkeä askel yrittäjän uralla. Lue ohjeitamme siitä mitä pitää ottaa huomioon sekä taloudellisten laskelmien, että yrittäjän velvollisuuksien osalta.
Lue lisää

Pyhäpäivät ja palkka

Palkalliset lomapäivät

Suomessa on monia arkipyhiä ja muita pyhäpäiviä, joilla on vaikutuksia yrityksen palkanmaksuun. Katso pyhäpäivät ja niiden vaikutukset työntekijöille maksettavaan palkkaan.
Lue lisää

Yrittäjän elämää

Yrittäjän työttömyysturva

Liiketoimintasuunnitelma

Lue jos yritykselle iskee huonommat ajat ja mitä yrittäjän on hyvä tietää yrittäjän työttömyysturvan mahdollisuuksista ja miten olla varautunut myös tilanteeseen, että jäät yrittäjänä työttömäksi.
Lue lisää

Yrittäjän eläke

Samalla tavoin kuin palkansaajilla, on yrittäjillä oikeus eläkkeeseen. Lue miten yrittäjän eläkettä kerrytetään, paljonko voit saada eläkettä ja milloin yrittäjä voi jäädä eläkkeelle?
Lue lisää

Vinkit yrittäjän lomailuun

Jotta yrittäjäkin pääsisi lomailemaan, koostimme vinkkejä, jotka auttavat suunnittelemaan lomasi ja rentoutumaan. Myös yrittäjän loma tulee tarpeeseen ja on ansaittu.
Lue lisää

Perheyrityksen sukupolvenvaihdos

Koostimme vinkkejä ja käytännön ohjeita sinulle, joka harkitset sukupolvenvaihdosta yrityksessä. Ne auttavat sinua valmistautumaan jo hyvissä ajoin ja tekevät siirtymästä helpompaa.
Lue lisää

Lainalaskuri

Laske laina

Y-tunnuksen mukainen yrityksen nimi

Kuukausierä 1010 €/kk Kokonaismäärä 6600
Tarvitset lainallesi 1 henkilön takauksen.
Jatka lainahakemukseen