Miksi vertailla lainoja?  

Laina on monelle yritykselle toimiva vaihtoehto, kun yrityksen täytyy löytää pikaisesti rahoitusta erilaisiin yrityksen tarpeisiin tavalla tai toisella. Siltarahan yrityslaina on hyvä apu,  kun yrittäjä tarvitsee nopeasti apua erilaisiin kasvuun ja investointiin liittyviin hankintoihin, kuten varastojen täydennyksiin ja palkkaukseen liittyviin kustannuksiin. 

Jos rahoituksen tarve on akuutti yritykselle, saattaa silloin lainojen vertailu tuntua työläältä taakalta omien kiireiden lisäksi. Vertailu kuitenkin aina kannattaa ja siihen käytetty aika tulee varmasti lopulta takaisin.

Mitä hyötyä vertailusta on? 

Vertailemisen hyödyt ovat sen verran mittavat, ettei koskaan kannattaisi ottaa lainaa ilman perusteellista vertailua. Prosessi toki vie hiukan aikaa ja vaatii jonkin verran työtä, mutta se maksaa varmasti itsensä moninkertaisesti  takaisin. 

Kustannuserot voivat olla suuriakin, varsinkin jos on isommasta lainasummasta kyse. Vertailemisen avulla pystyt valitsemaan kaikista edullisimman lainan matalilla lainakuluilla, jolloin voit tehdä merkittäviä säästöjä! 

Parhaat syyt lainavertailuun: 

Kun hakeminen tulee ajankohtaiseksi, vertaile erilaisia lainoja, tutustu eri vaihtoehtoihin sekä perehdy niihin liittyviin termeihin. Näin olet paremmin selvillä, että mitä asioita sinun kannattaa vertailla, joka tekee päätöksenteosta huomattavasti helpompaa. 

Seuraavaksi annammekin parhaat vinkit lainojen vertailuun: Mitä kannattaa vertailla ja miten se teet kaikista vaivattomammin. 

Millainen laina sopii yritykselleni? 

Eri tilanteisiin ja käyttötarkoituksiin sopivat erityyppiset  lainat, niin myös yrityslainojen kohdalla. 

Vakuudeton laina tai yritysluotto on sopiva vaihtoehto, kun lainasumma on suhteellisen pieni. Tyypillisesti tällöin laina-aika on lyhyempi, keskimääräisesti  muutamista kuukausista yhteen vuoteen. Vakuudettomat yrityslainat ovat pienempiä kokonaissummaltaan, esimerkiksi n. 10000 – 20000 euroa. Vakuudeton yrityslaina on helppo ja nopea vaihtoehto, sillä lainanantaja ei tarvitse fyysisiä vakuuksia lainaa antaakseen. Sen sijaan lainaaja selvittää yrittäjän taloudellisen tilanteen, sekä lainanhakijan taustat taloudenhoidon suhteen. Siltarahan vakuudetonta lainaa varteen tarvitaan henkilötakaaja, pienemmille lainoille riittää yksi takaaja ja isommille vähintään kaksi. 

Vakuudellinen laina on taas perinteisempi vaihtoehto, jolloin vakuutena voi olla esimerkiksi kiinteistön kiinnitys. Kiinnityksestä annetaan panttikirja, joka luovutetaan lainanantajalle vakuudeksi. Myös osakkeet ja finanssi arvopaperit käyvät lainan vakuutena, kuin myös  jälkipantti ja yrityskiinnitys.

Siltarahan vakuudettomiin  yrityslainoihin tarvitaan käytännössä aina omavelkainen henkilötakaus. Jos lainasumma on yli 30 000 euroa tai laina-aika on 24 kk tai enemmän, vaadimme vähintään kaksi luottokelpoista henkilöä antamaan takauksen lainaan.  Kun sopiva lainasumma ja lainatyyppi on selkeytynyt, käy tutustumassassa Siltarahan yrityslainoihin.

Kustannusten ja korkojen vertailu

Monelle lainanhakijalle varmasti tärkeimpiä tekijöitä valintaa tehdessä ovat erinäiset kustannukset. Ne yleisesti määräytyvät korkojen ja eri kustannusten summana, jotka voivat vaihdella suuresti lainojen välillä. 

Korko määräytyy kysynnän ja tarjonnan perusteella ja keskuspankin ohjaamana. 

Lainanantaja ottaa lainasta korvauksensa erikokoisen koron ja palkkioiden muodossa. Sen vuoksi, helpointa onkin aloittaa vertailemalla lainan korkoa ja muita kustannuksia. 

Korot ovat edullisempia vakuudellisissa lainoissa, kuin vakuudettomissa, sillä luotonantajalla on pienempi luottotappioriski. Yrityslainaa ilman vakuuksia voi hakea useilta luotonantajilta, ja Siltaraha on edelläkävijä markkinoilla edullisemman hinnoittelun kautta. 

Yritysrahoituksen nostamisesta voidaan myös periä nostopalkkio, joka voi olla kuukausittaisia lainanhoitomaksuja tai muita kuluja. Ota selvää kaikista lainaa koskevista kuluista, jonka  jälkeen vertaile eri lainojen kokonaiskustannuksia. Kun lasket korot ja kustannut yhteen, kokonaiskustannusten vertailu on hyvin simppeliä ja selkeää. 

Takaisinmaksuaika 

Takaisinmaksuaika on myös monelle tärkeä asia vertaillessa rahoitusta. Jos rahoituksen hakeminen on mielessä, täytyy toki ensimmäisten asioiden joukossa selvittää kuinka suurta summaa kuukausittain pystytään maksamaan lainaa takaisin. Ideaalissa tapauksessa velka kannattaa maksaa mahdollisimman nopeasti pois, sillä sen myötä säästät myös kustannuksissa. Liian tiukkaa budjettia ei kannata kuitenkaan itselle luoda, jotta selviät yrityksen muiden menojen maksamisesta. 

Tärkeintä on että lainasta saadaan paras hyöty irti, eli summa on sopivan kokoinen omiin tarpeisiin nähden ja sen kokoinen, että se voidaan realistisessa ajassa maksaa takaisin. Takaisinmaksuajastakin kannattaa tehdä erilaisia laskelmia, jotta pystyt vertailemaan eri lainoja ja missä ajassa voit maksaa sen takaisin. 

Siltarahan takaisinmaksuaika on joustava ja tarjoamme jopa 36 kuukauden maksuaikaa. Ennenaikainen takaisinmaksu ei myöskään lisää tai vähennä yrityslainasta maksettavia kokonaiskuluja. Joten jos tilanne sallii, voit maksaa lainan nopeammin takaisin kun suunnitelmissa alunperin oli. 

Millainen on luotettava lainanantaja? 

On toki tärkeää myös vertailla ja valita kaikista luotettavin lainanantaja. Näin voit hyvillä mielin luottaa että laina on turvallinen ja vastuullinen. Siksi kannattaa selvittää lainayrityksen  taustoja etukäteen. 

Siltaraha on saanut Avainlippu-merkin suomalaisesta työstä. Merkki myönnetään Suomessa tuotetuille palveluille sekä Suomessa valmistetuille tuotteille. Kaikki Siltarahan palvelut ovat suomalaisen työn takana ja palvelut on tuotettu Suomessa sekä maksamme kaikki veromme ainoastaan Suomeen. Valitsemalla Siltarahan yrityksesi rahoitukseen voit olla varma, että rahoittaja on luotettava ja kaikki asiat hoituvat mallikkaasti. 

Yrityslainalaskuri apuna

Jos vertailu itsekseen tuntuu työläältä, onneksesi vertailun voi myös tehdä erilaisilla palveluilla, kuten netistä löytyvillä taulukoilla ja laskureilla. Nykyisin lainoja voi myös vertailla mobiililaitteilla, joka tekee palveluiden vertailusta varsin kätevää. Siltarahan yrityslaina laskuri löytyy täältä, ja sieltä näet tarkan lainasumman, laina-ajan, kuukausierän ja kokonaismäärän. Nämä määriteltyäsi näet millaisia vaihtoehtoja on tarjolla. 

Kun lainamuoto, korot ja kustannukset, sekä takaisinmaksuaika on vertailtu, pääset valitsemaan kaikista luotettavimman lainan tarjoajan. Hommaa helpottaa huomattavasti vertailulaskuri, jonka avulla pääset valitsemaan edullisimman lainan, itsellesi sopivilla lainaehdoilla. Siltarahan lainanhakuprosessi on nopea, sillä tarvitsemme vain henkilötakaajan – jonka jälkeen parhaimmassa tapauksessa saat rahat tilillesi saman päivän aikana. Tutustu eri lainavaihtoihin täällä ja pääset kasvattamaan yritystoimintaasi nopeasti lainahakemuksen jätettyäsi!