« Takaisin ajankohtaisiin

Vinkkilista yritysluottoa hakevalle!

Yritysluottoa, yrityslainaa, yritysrahoitusta on nykypäivänä tarjolla monenlaista. Se voi olla perinteiseltä pankkisektorin toimijalta saatu, Finnveran mahdollistama, joukkorahoitusta ja uudenlaisia modernien toimijoiden nopeita yritysluottoja. Siltaraha tarjoaa nopeasti, moderniin tapaan yrityslainoja eri tarkoituksiin. Yhteisenä nimittäjänä on se, että laina on myönnetty yritystoimintaan. Se voi olla vakuudellinen tai vakuudeton, ilman reaalivakuuksia tai vain henkilötakauksella.

Yritysluottoa otetaan usein investointeihin, kuten koneiden, tai vaikka remontin rahoittamiseen. Se sopii kuitenkin rahoitukseksi etenkin akuutin rahantarpeen iskiessä, kuten julkisoikeudellisen maksun erääntyessä.

Perinteisten pankkien lainoihin verrattuna Siltaraha Yrityslaina on joustavampi ja nopeampi, sillä usein kriteerit positiiviselle lainapäätökselle ovat kevyemmät ja summatkin voivat olla pienempiä. Laina voidaan maksaa jopa hakupäivänä, ilman henkilökohtaisia tapaamisia.

yrityslaina apuna, yritysluotto

Yrityslaina auttaa talouskasvussa

Kuka voi hakea yritysluottoa?

Kriteerit ja hinnat vaihtelevat myöntävästä yhtiöstä riippuen, joskus pienempää ja lyhyempää luottoa voidaan myöntää heikommassakin taloudellisessa tilanteessa olevalle yritykselle. Myönteisen lainapäätöksen kannalta iso merkitys on yrityksen mahdollisuudella selvitä lyhennyksistä. Kuukausittaiset tulot tulee olla suuremmat kuin menot.

Siltaraha myöntää yrityslainoja luottokelpoisille yrityksille, jotka ovat toimineet lähtökohtaisesti vähintään kaksi vuotta.

Huomioitavaa yritysluottoa hakevalle

Luottoa ei kannata hakea tai ottaa ilman suunnittelua, vaan jokaisen yrittäjän tulisi miettiä tarkkaan etenkin seuraavia asioita:

MIKSI luottoa haetaan, mikä on syynä tarpeelle?

MAKSUKYKY, sinun pitää olla siitä varma! Laske yrityksen liikevaihto ja tulot, vähennä siitä pakolliset menot, kuten liiketilan vuokra, julkiset maksut, vakuutukset, tarvikekulut, palkat jne. Laske kulut mieluummin liian suureksi kuin pieneksi. Näin saat varmuuden siitä, että yritys kykenee maksamaan kuukausittaiset lyhennykset eikä kassa ole liian tiukalla.

KILPAILUTA, näin säästätä selvää rahaa. Siltaraha seuraa jatkuvasti markkinoita ja tarjoaa kilpailukykyisen vaihtoehdon. Siltarahan lainalaskuri kertoo hinnan selkeästi, mutta monella toimijalla saattaa vaihdella esimerkiksi kuukausittaiset korot. Korot ovat olleet pitkään alhaalla vuonna 2018 ja taloudellisesti korkojen nousu lisää riskiä. Sen takia yksi selkeä lainannostopalkkio on erittäin luotettava. Myös lainaehdoissa voi olla eroja, perinteinen pankkisektori saattaa esimerkiksi asettaa osingonmaksukieltoja. Siltaraha mahdollistaa yrittäjille oman vallan päätöksenteossa.

Lopuksi, pohdi yritysluoton hakemista toisen tai jopa useamman takaajan kanssa. Yrityksesi mahdollisuudet lainaan paranevat, kun riskiä on jakamassa useampi henkilö. Takaisinmaksusta on vastuussa useampi henkilö.

Lue lisää Siltarahan tarjoamista mahdollisuuksista nettisivuiltamme!