Sähkön säästäminen yrityksessä – Näin vähennät kuluja

Sähkön säästäminen yrityksessä ja tuleva sähkölasku on monen yrittäjän mielessä hintojen nousun myötä. Riippuen yrityksen sähkönkulutuksesta, voi sähkölaskulla olla iso merkitys liiketoiminnan kannattavuuteen.

Kokosimme yhteen yksinkertaisia vinkkejä, joiden avulla voit säästää yrityksen sähkölaskussa. Kuluttamalla vähemmän sähköä, yritys paitsi säästää selvää rahaa, myös vähentää hiilijalanjälkeä ja ympäristökuormitusta.

Yrityksen sähkönkulutuksen seuraaminen auttaa säästämään

Säästä sähköä yrityksessä

Monikaan yrittäjä ei välttämättä tiedä mistä yrityksen sähkönkulutus muodostuu. Sähkön säästäminen alkaa selvittämällä yrityksen nykyinen sähkönkulutus. Sitä kautta löydetään sähkösyöpöt ja voidaan alkaa miettiä helpoimpia ja tehokkaimpia keinoja sähkönkulutuksen vähentämiseksi.

Sähkön säästäminen alkaa selvittämällä yrityksen nykyinen sähkönkulutus.

Pihistä lämmityskuluissa – Yrityksen sähkönsäästöä tehokkaimmin

Riippuen yrityksen toimi- ja tuotantotilojen lämmitystavasta, tarkastelemalla lämmitykseen kulutettua energiaa, on mahdollista saada suurimmat säästöt aikaan. Jos tiloissa on sähkölämmitys, kannattaa lämmitykseen kiinnittää huomiota ensimmäisenä.

Jos tiloissa on sähkölämmitys, kannattaa lämmitykseen kiinnittää huomiota ensimmäisenä.

Säästä ilmastoinnissa ja ilmanvaihdossa

Ilmastointi ja ilmanvaihto lisäävät asiakkaiden viihtyvyyttä sekä henkilökunnan työtehoa ja turvallisuutta. Ne saattavat kuitenkin tuoda ison lisän yrityksen sähkönkulutukseen.

Säästä lämmintä vettä, säästät sähkölaskussa

Riippuen yrityksen tilojen veden lämmitystekniikasta, säästämällä lämmintä vettä voit pienentää sähkölaskua helposti. Jos yrityksen vesi lämpenee sähköllä, kannattaa kiinnittää huomiota seuraaviin asioihin.

Ota henkilökunta ja asiakkaat mukaan yrityksen sähkön säästöön

Yrittäjänä tunnet sähkölaskun nahoissasi maksaessasi sähkölaskua, mikä toimii hyvänä kannustimena kun mietit keinoja sähkönkulutuksen vähentämiseen. Säästötalkoisiin kannattaa valjastaa kuitenkin koko henkilökunta.

Usein parhaat ideat tulevat itse tekijöiltä ja keinoja kannattaa pohtia yhdessä.

Huomio valaistukseen – Voit säästää yrityksen sähkölaskussa

Valaistuksen osuus yrityksen sähkönkulutuksessa voi joissain tapauksissa olla merkittävä lisä sähkölaskuun.

Laitteet ja työvälineet kuntoon

Monet sähköllä toimivat koneet ja laitteet voivat olla varsinaisia sähkösyöppöjä. Kiinnittämällä huomiota niiden sähkönkulutukseen, voit löytää järkeviä tapoja säästää yrityksen sähkölaskussa. 

Tarkista ja kilpailuta yrityksen sähkösopimus

Moni yrittäjä ei tiedä millainen sähkösopimus yrityksellä on tai onko se sopivin yrityksen sähkönkulutuksen kannalta. Siksi kannattaa tarkistaa nykyinen sähkösopimus ja mikäli mahdollista, vaihtaa se yrityksen kannalta edullisempaan. Kiinnitä huomiota ainakin seuraaviin asioihin.

Tuota itse ja myy sähkösi ja säästä yrityksen sähkölaskussa

Yhä useamman maatilan, yrityksen ja kodin katolla ja pihamaalla näkee nykyään aurinkokennoja, jotka tuottavat sähköä paitsi yrityksen omaan käyttöön, myös myytäväksi. Kyseessä ei ole vain yrityskuvan kiillottaminen, vaan itse tuotettu sähkö alkaa olla oikeasti kannattava investointi näinä aikoina. Mitä kannattaa ottaa huomioon, kun suunnittelet sähkön tuottamista itse?

Kyseessä ei ole vain yrityskuvan kiillottaminen, vaan itse tuotettu sähkö alkaa olla oikeasti kannattava investointi näinä aikoina.

Maksa yrityksen sähkölasku ajoissa ja vältät ongelmat

Sähkö on jokaisen yrityksen toiminnan kannalta välttämätöntä ja siksi myös laskut tulee maksaa ajallaan. Sähkönhinnan muutokset saattavat aiheuttaa yllättävänkin suuria laskuja, joihin ei kassanhallinnassa välttämättä pystytty varautumaan. Jos vaikka laskutus laahaa ja asiakasta päästään laskuttamaan myöhemmin, voi yritys tarvita nopeita vaihtoehtoja. 

Siltarahan yrityslaina osakeyhtiöille tai toiminimiyrittäjille on kätevä ratkaisu silloin kun kassaan tarvitaan akuutisti rahaa. Parhaiten se toimii silloin, kun laina voidaan maksaa takaisin kohtuullisella maksuajalla. Laina myönnetään henkilötakauksella parhaassa tapauksessa saat rahat tilille jo seuraavana päivänä. 

Katso laskurista sopiva laina osakeyhtiölle

1000 € 300 000 €
Kuukausierä:
Kokonaismäärä: