Ajankohtaista

Eveliinan kuulumisia

15 marraskuun, 2023

Tervehdys!
Minulla on harjoituskausi jo kovassa vauhdissa kohti ensi vuotta. Tulossa on mielenkiintoinen ja oikea unelmien urheiluvuosi. Luvassa on heti maaliskuun alussa yleisurheilun MM-hallit Glasgowssa, kesäkuussa kilpailtavat EM-kisat Roomassa ja elokuussa Pariisin Olympialaiset.

Lue lisää

Kasvua taantumassa

30 lokakuun, 2023

Maailma on mullillaan. On Ukrainan sotaa, nyt jo Gazan sotaa. Inflaatiota on piisannut jo jonkin aikaa, vaikka laskemaan päin jo onkin. Korot ovat sitkeästi korkealla. No, korkealla verrattuna nollakorkojen aikaan. Koronasta on päästy, mutta uutta aaltoa on työntymässä. Kaasuputket katkeilevat Itämerellä. Suomi on Natossa, ehkäpä pian myös Ruotsi. Rakentaminen on loppunut Suomessa lähes tyystin.

Lue lisää

Siltaraha Oy lähtee sponsoroimaan kahta suomalaista huippu-urheilijaa

18 lokakuun, 2023

Suomalaisena avainlippuyhtiönä olemme päättäneet markkinointimme osana lähteä tukemaan kahta suomalaista perinteisten lajien urheilijaa heidän tavoitellessaan arvokisamenestystä. Toinen urheilijoista on 800 metrin juoksija Eveliina Määttänen, ja toinen on maastohiihtäjä Verneri Suhonen.

Lue lisää

Mikä on korkojen suunta?

21 syyskuun, 2023

Euroopan keskuspankki nosti jälleen kerran ohjauskorkoa, odotetusti. Välittömästi alkoivat ja jatkuivat arvailut siitä, olisiko nyt nostojen aika jo ohi ja pian alkaisivat korkojen laskut. Mene ja tiedä. Yhtä kaikki, inflaatiotavoitteeseen ei edelleenkään ole päästy ja siten olisi vaikea uskoa, että ihan pian alkaisivat korkojen laskut. Toki, mikäli koronnostot piakkoin tehoavat inflaatioon ja aiheuttavat halutun kevyen taantuman, niin silloin luonnollisesti on tilaa ainakin lopettaa nostot, ehkä jopa jollain aikavälillä aloittaa laskeminen. Vielä on kuitenkin aikaista arvailla, miten maailmantilanteet kehittyvät lähitulevaisuudessa ja kaukaisemmassa varsinkin.

Lue lisää

Siltaraha Oy sai arvostetun Suomen Vahvimmat -sertifikaatin

14 syyskuun, 2023

Siltaraha on vastaanottanut arvostetun Suomen Vahvimmat -sertifikaatin. Sertifikaatti on merkki yrityksen positiivisista taloudellisista tunnusluvuista, vahvasta luottoluokituksesta ja hyvästä maksukäyttäytymisestä.

Suomen Asiakastieto myöntää Suomen Vahvimmat sertifikaatteja, ja sertifikaatti myönnetään vain parhaista parhaille yrityksille, jotka ovat täyttäneet sertifikaattiin oikeuttavat tiukat ehdot ja korkean Rating Alfa -luottoluokituksen. Suomen Vahvimmat sertifikaatti kertoo asiakkaille, yhteistyökumppaneille, luotottajille ja muille sidosryhmille, että yhteistyö yrityksen kanssa on kestävällä pohjalla. Suomen Vahvimmat -sertifikaatin ansainnut yritys luo voimaa Suomen talouselämään nyt ja tulevaisuudessa.

Lue lisää

Syksy saapuu

5 syyskuun, 2023

Taas on aika, kun voi todeta, että syksy on saapunut runsaiden sateiden kera. Suomen lyhyt kesä alkaa olla jo takanapäin. Kalenterinkin mukaan alkaa jo syyskuu. Mennyt kesä oli kelien puolesta hyvin tavanomainen, vähän helteitä ja paljon epävakaista. Talouden puolella kesän aikana kantautui valitettavasti valtaosin negatiivista viestiä. Korot jatkavat korkealla, samoin inflaatio. Kulutuskysyntä on jatkunut vielä kohtuullisella tasolla, mutta asuntomarkkinat ja rakentaminen ovat jäissä.

Lue lisää

Oi aikoja oi tapoja

28 heinäkuun, 2023

Tasapaino loistaa poissaolollaan

Mitä pidemmälle kesä ehtii, sen erikoisemmalta näyttää suomalainen touhu. Lehdet rummuttelevat joidenkin ministerien ja kansanedustajien menneitä kirjoitteluita ja näitä vatvotaan viikkotolkulla tavoitteena kaataa vaivoin kokoon saatu hallitus. Ei hyvältä näytä kun syksyä kohti mennään. Talouden tasapainottamiseen liittyvät asiat on siirretty kokonaan sivuun, ja sen sijaan keskitytään vain vanhojen rasististen ilmaisujen epäsopivuuteen, anteeksiantojen aitouksiin ja aletaan käymään jälkivaaleja mediassa ja somessa samaan tapaan kun aikoinaan Trumpin presidentiksi valinnan jälkeen. Tasapaino nykyisten tekemisten ja vanhojen välillä uutisoinnissa puuttuu kokonaan. Erikoiseksi on mennyt maailman meno.

Lue lisää

Yrittäjä ja kesäkuu

15 toukokuun, 2023

Taas on se aika vuodesta, kun valmistaudutaan monen mielestä parhaan vuodenajan vastaanottoon. Ollaan siis kesän kynnyksellä. Kesä on toki suomalaisittain varsinkin mieluisaa aikaa. Valoa riittää varmasti, lämpöäkin yleensä ja toivottavasti. Näillä eväin suomalaiset saavat ladattua itseensä riittävästi energiaa ja tarmoa kestääkseen pimeän ja kylmän vuodenajan. Suomen kesä on lyhyt, jotkut vitsailevat jopa, että vähäluminen. Sitäkin se tyypillisesti on, vaikkakin paikallisia räntäkuuroja joskus esiintyy. Suomalaisten kesälomat ajoittuvat pääsääntöisesti juhannuksen ja elokuun ensimmäisen viikon väliin. Heinäkuussa suunnilleen kaikki kynnelle kykenevät ovat niin sanotusti kesälaitumilla. Toimistot kumisevat tyhjyyttään ja kaikki lomanviettokohteet pursuavat ihmisiä.

Lue lisää

Korjaus Siltaraha Oy:n yhtiökokouskutsuun

9 toukokuun, 2023

Yhtiötiedote 9.5. klo 09.00

Siltaraha Oy julkaisi 2.5. kutsun 31.5. klo 10.00 pidettävään varsinaiseen yhtiökokoukseen.

Kutsun ingressissä oli virheellisesti mainittu kokouksen viikkopäivä. Oikea viikonpäivä on keskiviikko.

Alla vielä kokouskutsun kohta korjattuna:

Siltaraha Oy:n (Y-tunnus: 2732852–4) osakkeenomistajat kutsutaan varsinaiseen yhtiökokoukseen, joka pidetään keskiviikkona 31.5.2023 klo 10.00 alkaen, osoitteessa Salomonkatu 5 C, 00100 HELSINKI. Kokoukseen saapuvien vastaanottaminen ja äänestyslippujen jakaminen aloitetaan kello 9.30.

Lisäksi kokoukseen osallistujia kehoitetaan tutustumaan etukäteen kokouspaikan saapumisohjeisiin

https://www.meetingpark.fi/fi/toimipisteet/kamppi

Lisätietoja:

Pekka Pursiainen

Liiketoimintajohtjaja, Siltaraha Oy

Puhelin: +358 45 664 6767

Sähköposti: pekka.pursiainen@siltaraha.fi

Pankkijärjestelmä horjuu

24 maaliskuun, 2023

Useimmilla on varmasti vielä erittäin hyvässä muistissa, kun pankkijärjestelmä oli edellisen kerran vaarassa romahtaa vuonna 2008. Keskuspankkien väliintulon, massiivisen rahan painamisen ja veronmaksajien rahoittamien tukipakettien ansiosta täystuholta täpärästi vältyttiin. Pelastusoperaation seurauksena uutta rahaa luotiin tuolloin ja tulevina vuosina kuitenkin siinä määrin massiivisesti, että alkoi pitkäkestoinen omaisuuskohteiden, ennen kaikkea osakkeiden, kiinteistöjen ja joukkovelkakirjojen hurja arvonnousuputki. Mikään ei tuntunut pysäyttävän kehitystä, korot painuivat käytännössä nollan tuntumaan ja inflaatio ei lähtenyt ennustuksista huolimatta nousemaan.

Lue lisää