Väylä yrityksesi rahoitukseen.
marraskuu 9th, 2018

Yrittäjän tulot, julkiset verotiedot

Marraskuun ensimmäinen päivä toi jälleen vuotuiset tiedot kansalaisten tuloista ja verotiedoista. Pääsääntöisesti nämä koskee niin sanotusti eniten palkkatuloja tienaavia henkilöitä, mutta onpa myös pääomatulo-osastolla iso joukko henkilökohtaisesti massiivisia tuloja tienaavia.

Lue lisää


marraskuu 1st, 2018

Yritysrahoituksen monet muodot

Ennen – ei niin montaa vuotta sitten – yritysrahoituksen ratkaisuna oli oikeastaan vain yrittäjän ja mahdollisesti hänen lähipiirinsä omat rahat, yritystoiminnan tuotot ja pankkilaina.

Viimeksi mainittu on ollut käytännössä ainoa merkittävä vieraan pääoman ehtoinen rahoituksen muoto. Sekin on ollut tarjolla vain harvemmille yrityksille, joilla talous on erinomaisessa kunnossa, toimintavuosia riittävästi takana ja ennen kaikkea reaalivakuudet kunnossa.

Lue lisää


lokakuu 24th, 2018

Etukoodi käyttöön: koroton maksuvapaa kuukausi

Suomessa valon määrä laskee kohti joulua, ja lokakuun pimeys yhdistettynä vesisateeseen ja piiskaavaan tuuleen, saa erityisesti monen yrittäjän mielen matalaksi. Työpäivä voi olla pitkä eikä päivänvalosta pääse juurikaan nauttimaan. Suuri ajankohtainen myllerrys ammattiyhdistyliikkeiden ja maamme hallituksen välillä lakkoineen, aiheuttaa luonnollisesti myös  ongelmia yrittäjän arkeen. Vaikutukset voivat tulla vastaan pidemmällä aikavälillä, mutta voi aiheuttaa kassavirtaongelmia välittömästi.

Tarjoammekin nyt kaikille laina-asiakkaille heti mahdollisuuden ns. lyhennysvapaaseen lainaan etukoodilla.

Lue lisää


lokakuu 24th, 2018

Yrityslaina vai laskurahoitus?

Pienyrittäjän rahoitusmahdollisuudet ovat laajentuneet valtavasti viime vuosien aikana. Kiitos kuuluu pitkälti finanssikriisille vuodelta 2008, joka sai aikaan pankkisääntelyn kiristymistä. Lisäksi samaan aikaan FinTech, eli rahoituspalveluiden digitalisointi on päässyt kunnolla käyntiin. Näin ollen pankeille vaihtoehtoisten rahoittajien toiminta on kasvanut voimakkaasti kuluneen 10 vuoden aikana. Tästä on luonnollisesti suurta hyötyä yrityksille ja yrittäjille, mikäli joustavaa ja nopeaa rahantarvetta toiminnassa tulee eteen. Asianlaita on toki monella toimialalla.

Lue lisää


lokakuu 18th, 2018

Siltaraha rating, mikä se on?

Rating määrittelee yrityksen mahdollisuudet

Rating kuvaa kriteereidemme keskeisiä kokonaisuuksia luottoprosessissa ja avaamme hieman sisältöä. Saamme paljon kysymyksiä siitä, mikä vaikuttaa yrityksen lainansaantiin.

Lue lisää


lokakuu 12th, 2018

Pörssien muutos näkyy yrittäjille

Markkinatilanne muuttumassa myös yrittäjälle

Viime viikot on saatu seurata jo vuosia nousseiden pörssien alamäen alkua. Tällä viikolla alamäki näyttää voimistuneen entisestään, samalla kun Yhdysvaltojen korot ovat olleet selvässä nousuputkessa. Markkinasentimentti tuntuu nyt lopulta olevan selvässä muutosvaiheessa pitkän positiivisen jakson jälkeen.

Tämä tulee näkymään myös keskivertoyrittäjälle siten, että todennäköisesti rahoituksen saatavuus tulee lähiaikoina pankkien taholta kiristymään ja myös korkoihin tulee painetta. Mikäli asuntomarkkinatkin vielä pettäisivät, niin pankkien varovaisuus luultavasti lisääntyisi entisestään. Toki, nytkään ei pankeista juuri vakuudettomana lainaa saa, eli siinä mielessä ei suurta muutosta.

Joukkorahoitus paineessa

Pienille kasvuyhtiöille pörssien mahdollinen karhumarkkinan alkaminen on todellinen uhka ja toteutuessaan muuttaisi viime vuosien kuuman joukkorahoitustoimialan toimintaedellytyksiä. Mikäli näin kävisi, niin on luultavaa, että joukkorahoituskanava menisi jopa täysin tukkoon, sillä ei löytyisi enää sijoittajia jotka ovat valmiita ostamaan kasvuyhtiöiden osakkeita tilanteessa, jossa pörssit ja ennen kaikkea pörssilistatut teknologiaosakkeet laskevat kovaa kyytiä.

On jo näkyvissä viitteitä joukkorahoituksen toteutuksen hankaloitumisesta. Itsestään selvää on, että näin tulisi käymään, sillä analogia on varmasti rinnasteinen pörssien IPO markkinan tilanteeseen. Nyt on jo nähtävissä, että ryntäys “rahastamaan” on käynyt jo liian kuumaksi, samalla kun pörssi on lähtenyt laskusuuntaan. Tulemme näkemään muitakin antien peruutuksia kuin Restamaxin tytäryhtiön Smilen keskiviikkona ilmoitettu.

Yrittäjän vaihtoehdot pörssien muuttuessa

Pörssimarkkinatilanteesta ja talouskehityksen epävarmuudesta riippumatta yrittäjä tarvitsee luonnollisesti edelleen rahoitusta kovaa kyytiä ja siihen on kehittynyt paljon uutta vaihtoehtoista tarjontaa viime vuosien aikana. Kehitys oletettavasti pysyy suotuisana yrittäjälle, eli lisää tarjontaa syntynee. Yrittäjän rahoitustarpeet ovat moninaiset ja vakuudet yleensä puutteelliset.

Tähän apuna on Yrityslaina, vakuudeton 1-36kk kestoinen kuukausittain lyhennettävä rahalaina tuhansista euroista aina 200.000 euroon asti. Rahoitusta voi käyttää niin akuutteihin kassavajeisiin kuin pienehköihin investointeihin. Kassatarpeita syntyy, jos esimerkiksi liiketoiminta ei jossain kuussa vedäkään kovin hyvin, mutta veroja ja palkkoja pitää silti maksaa.

Investointitarpeet voivat olla pienkoneistoa tai muuta välttämätöntä laitteistoa yrittäjän liiketoiminnassa. Yrityslainaa saa mikäli yritys on jo toiminut joitain vuosia, hoitanut raha-asiansa hyvin ja lainan takaajaksi osoitetaan luottokelpoinen henkilö.

Yrityslainalle on vaihtoehtona myös mm. Laskurahoitus, jossa yrittäjä saa erääntymättömiä laskujansa vastaan rahoitusta. Mikäli laskutuksen kohde on hyvämaineinen ja luottokelpoinen yritys, on yrittäjän mahdollista saada kohtuuhinnalla rahat hyvin nopeasti käyttöönsä.

Siltaraha tarjoaa myös kasvuyrittäjille Kasvulainaa, josta voi tulla vaihtoehto kasvuhakuisille yrityksille nykymuotoisen joukkorahoituksen vaikeuksien myötä.

Tarkista laskuristamme, mikä on yrityksellesi sopivin vaihtoehto pörssien muutoksen keskellä!


lokakuu 4th, 2018

Laina-aikoja pidennetty

Laina-aikoja laajennetaan jatkuvasti, lainamäärän mahdollisuudet nousevat – Pienyritysten rahoitusmahdollisuudet kehittyvät näin ollen huimaa vauhtia. Pankkien perinteisen tarjonnan tyrehtyessä ja rahoituksen saamisen keston pidentyessä kohtuuttomasti, on tilalle rahoitustarpeita täyttämään syntynyt uutta korvaavaa tarjontaa, muun muassa. Siltarahan kaltaisten toimijoiden taholta.

Lue lisää


syyskuu 9th, 2018

Siltaraha Yrityslaina, vaihtoehtoinen ratkaisu yrittäjälle

Vaihtoehtoinen rahoitus?

Vaihtoehtoinen rahoitus on kasvattanut suosiotaan ja ollut toisaalta rahoitusmarkkinoiden pelastus.

Pienten yritysten pankkirahoitus on ollut laskusuunnassa ja hankaloitunut jatkuvasti viimeistään finanssikriisin puhkeamisesta 2008 lähtien. Syynä on ollut pankkien keskittyminen kannattavampiin liiketoimiin ja regulaation kiristyminen kohti riskien vähentämistä. Näin ollen häviäjänä tässä kehityksessä on ollut pieni- ja keskisuuri yrityssektori, joka on kuitenkin suuri ja tärkeä osa taloutta ja työllistämistä. Pitkälti tästä syystä, pk-sektorin rahoitusvaikeuksista johtuen on myös kansantaloudet kehittyneet heikosti ja siten keskuspankit ovat painaneet korot nollaan elvyttääkseen taloutta.  Lue lisää


syyskuu 3rd, 2018

Korkotuottoa sijoittajalle

Viime vuosien aikana sijoittajille on ollut hyvin heikosti korkotuottoa tarjolla. Nyt viimeinenkin kohtuullinen talletustakuun alainen korkotuotto 1,75% per annum tulee poistumaan lokakuun alusta, kun Bank Norwegian tiputtaa talletuskorkonsa 0,75%:n. Kaikki muut tarjolla olleet pankkikorot ovatkin olleet jo valmiiksi alle prosentin. Jokainen ymmärtää, että kysymys on jo niin alhaisista koroista, että tuollaisilla prosenteilla ei ole enää mitään mieltä säästää tilillä. Toki rahat pysyvät suhteellisen turvallisesti paikoillaan, mutta niitä syö inflaatio eikä tuottoa heru. Vähästäkin otetaan vielä verot päältä. Tilanne ei ole oleellisesti parempi suurten kansainvälisten luottoluokitettujen yhtiöiden velkakirjoihin sijoittavilla, tuottotasot ovat minimaaliset ja lisäksi sijoittaja kantaa konkurssiriskiä ja hintariskiä sijoituksen arvon vaihtelusta. Maturiteetit ovat näillä velkakirjoilla kovin pitkiä.

Lue lisää


elokuu 24th, 2018

Asiakasuskollisuus kannattaa

Yrittäjän unelma, pitkäaikaiset asiakassuhteet

Asiakasuskollisuus on jokaiselle yrittäjälle ideaalitilanne. Tavoittena on saada aikaan pitkiä, jopa vuosikymmeniä kestäviä asiakassuhteita. Suhteita, joissa vaihdetaan niin bisneskuulumiset, kuin muussakin elämässä tapahtuneet sattumukset. Parhaimmillaan asiakassuhde on molemminpuolisesti täydentävä ja voi muuttua ajan saatossa muuksikin kuin vain liikesuhteeksi.

Todennäköisesti jokainen yrittäjä haluaisi kustannustehokkuuden nimissä asiakkaita, joihin ei kuluisi markkinointieuroja, mutta siitä huolimatta he tulisivat, laittaisivat kassan kilisemään ja pitäisivät varastot tyhjinä. Edellä kuvattu on tietysti äärimmäinen esimerkki, mutta lähtökohtaisesti uskollisiin asiakkaisiin pitäisi kiinnittää kunnolla huomiota.

Lue lisää