Ajankohtaista

Hauskaa pääsiäistä!

28 maaliskuun, 2024

Siltarahan väki toivottelee yrityslaina-asiakkailleen ja sijoittajilleen rauhaisaa pääsiäisen aikaa.

Asiakaspalvelun puhelinlinjat avautuvat jälleen pääsiäisen jälkeen tiistaina klo 10.00. Lainahakemuksia pystytte kuitenkin jättämään palveluun pitkin pääsiäisen pyhiä, ja tiistaista alkaen olemme hakemuksen jättäneisiin tuttuun tapaan yhteydessä. Valitettavasti VismaSignin osalta on Visman väki edelleen huoltotöissä, joten palveluun tunnistatumisessa saattaa olla ongelmia. Näissä tapauksissa pyydämme yrittämään myöhemmin uudestaan.

Bensa loppu

27 maaliskuun, 2024

Oi maamme Suomi on jatkanut politisoituneita lakkoilujaan jo useita viikkoja, ja bensa uhkaa jo pian loppua huoltoasemilta. Suomalaiset, tunnolliset hamstraajat, ovat luonnollisesti sankoin joukoin kerääntyneet huoltoasemille tyhjentämään säiliöt polttoaineista. Samaan tapaan, kun aikanaan koronapandemian aikana kauppojen hyllyt tyhjennettiin vessapaperista. Juuri kun on ehditty säikähtää perinpohjaisesti polttoaineiden loppumisen uhan takia, niin saatiin vieläkin pelottavampia uutisia. Nimittäin, jotkut alkoholijuomat saattavat loppua Alkon hyllyistä pääsiäisen alla. Mutta, eipä hätää, Alkosta kiirehdittiin tyynnyttelemään janoista kansaa. Alkoholijuomia kyllä kokonaisuutena kattavasti tulee saamaan, vaikka jotkut yksittäiset juomat saattaisivatkin loppua. Kaikkea se lakkoilu teettääkin. Enpä tiedä, mutta kyllä ne suosikkiarvostelut saaneet viinit on tähänkin asti kaikkina näinä menneinä vuosina loppuneet välittömästi lehden (esim. Viinilehti, HS, Gloria, etc) ilmestymisen jälkeen Alkon hyllyistä. Ei niistä ole mitään meteliä nostettu. Se nyt vaan on luonnonlaki suomalaisjoukkojen käyttäytymisdynamiikassa. Kaikki sen tietää. Olkaa siis huoletta, juomia varmasti riittää, kunhan se ei tarvitse väkisin olla juuri joku erityinen tietty.

Lue lisää

VismaSign -tunnistuksessa ongelmia

25 maaliskuun, 2024

VismaSignissa on ilmennyt hitautta, joka koskettaa koko palvelua. Hitaus vaikuttaa niin kirjautumiseen Oma Siltaraha palveluun, kuin myös lainahakemusten jättämiseen sekä sopimusten allekirjoittamiseen. VismaSignin väki korjaa ongelmaa korkealla prioriteetilla. Pahoittelemme tilanteesta aiheutuvaa vaivaa.

Päivitys 27.3.2024 -Paras aika onnistua jättämään hakemus on nyt iltaisin ja aamuisin.

VismaSign on ohjeistanut käyttäjiään, että pyydämme asiakkaittamme, että mikäli hakemuksen jättäminen ei muutaman yrityksen jälkeen onnistu ns. ”virka-aikaan”, on paras mahdollisuus onnistua kirjautumaan palveluun klo 18.00-09.00 välillä. Kyseistä palvelua korjataan normaalin työajan puitteissa ja palvelu on myös ruuhkatunut valtavista allekirjoitusten ruuhkasta johtuen. Pahoittelemme edelleen kaikille nykyisille ja uusille asiakkaille tästä aiheutuvaa haittaa.

Lakkokevät

19 maaliskuun, 2024

Suomella on pitkä historia lakkoilussa, ja tänä keväänä on jälleen menty pitkälle työmarkkinataisteluissa. Lakot ovat laajentuneet kattamaan talouselämälle ja yhteiskuntarakenteelle kriittisiä toimintoja. Yleisesti katsotaan, että nykyhallituksen talouslinja on suurin syypää ennätyksellisille työtaistelutoimenpiteille. Toisaalta hallitus on kuitenkin puun ja kuoren välissä, koska Suomen taloustilanne vaatii sopeutus- ja leikkaustoimenpiteitä. Yhtä kaikki, tilanne on kriittinen ja uhkaa pitkittää talouden lamaa. Nyt jos koskaan tarvittaisiin kansallista yhteishenkeä ja sovintohalukkuutta, mikä luonnollisesti vaatii kompromisseja kiistojen osapuolilta. Ennen muuta näinä aikoina, kun idän suunnassa on huomattavaa levottomuutta, olisi tärkeää pitää oma pesä ns. puhtaana ja keskittyä yhteishengen kohottamiseen. Vallitseva kehitys on juuri päinvastainen.

Lue lisää

Eveliinan kuulumisia – Hallikausi vauhdissa

16 helmikuun, 2024

Tervehdys!
Hallikausi on jo pyörähtänyt hyvään vauhtiin ja käynnistin kauden viime viikolla Puolassa uudella sisäratojen Suomen ennätyksellä 2.01.57. Kilpailu oli tasokas ja pääsin juoksemaan mukavassa letkassa. Enpä ollut koskaan aikaisemmin juossut hallikisaa tuollaisella sisästadionilla ja innokkaan yleisön ympäröimänä. Kelpo kisa siis kaiken kaikkiaan.

Lue lisää

Onneksi olkoon Verneri Suhonen

2 helmikuun, 2024

Siltaraha Oy onnittelee sponsoriurheilijaansa, hiihtäjä Verneri Suhosta Vantaan SM-hiihtojen miesten sprintin hopeasta.

Talven tyylikkän asuste, Siltarahan pipo on mitalistin valinta talveen. Onnea vielä kerran Verkku

Jos kisat jäivät väliin, niin YLE Areenasta on kisat vielä näin jälkikäteen katsottavissa.

Lue lisää

Lakkoon mennään -lakkokevättä pukkaa

25 tammikuun, 2024

Tätä kirjoittaessa odotellaan suurlakkojen alkua. Eduskuntavaalien ja hallituksen muodostuksen jälkeen oli odotettavissa, että valittu talouslinja ja työelämäuudistukset tulevat vielä johtamaan laajoihin lakkotoimenpiteisiin uudistusten vastustamiseksi. Suomi on jo hiljalleen pääsemässä talouden alhosta parempia aikoja kohti, joten kaavaillut lakot tulevat kyllä siinä mielessä pahaan ajankohtaan. Vaarana on, että orastava positiivinen kehitys kääntyy jälleen synkempään suuntaan.

Lue lisää

Hyvää uutta vuotta 2024

5 tammikuun, 2024

Inflaation, sodan ja korkeiden korkojen vuosi 2023 vaihtui, ja aika näyttää, mitä uusi vuosi 2024 tuo tullessaan. Joitain merkkejä ainakin on ilmassa, joiden perusteella voisi päätellä hieman parempien aikojen siintävän jo horisontissa. Vuoden loppua kohden ilmeisesti asuntokauppakin on osoittanut ennakkotietojen valossa jonkin verran piristymisen merkkejä. Kaiketi laskeneet asuntohinnat, laskussa olevat viitekorot ja asunnon ostamisen/vaihtamisen tarve ovat saaneet taas ihmisiä liikkeelle. Tämä on toki hyvin luonnollinen kehityskulku, toivottavasti suunta jatkuu alkuvuonna samankaltaisena.

Lue lisää

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

22 joulukuun, 2023

Vuosi lähenee loppuaan, ja pian on aika rauhoittua joulun viettoon. Palvelemme perjantaina 22.12.2023 klo 15 asti, ja seuraavan kerran olemme paikalla keskiviikkona 27.12.2023. Lainanhaku on kuitenkin avoinna myös jouluna, ja lainahakemukset käsittelemme joulun pyhien jälkeen.

Toivotamme kaikille rauhallista joulunaikaa ja onnellista uutta vuotta 2024!

Eveliinan kuulumisia – Lämpimät joulukuiset terveiset

20 joulukuun, 2023

Marraskuun loppupuoli ja joulukuun alku vierähtivät vauhdilla Etelä-Afrikan leirillä. Leirin alussa tuntui olevan kaikenlaista pientä alkukankeutta, sillä Etelä-Afrikan olosuhteet pääsivät hiukan yllättämään leiriporukkamme. Heti alkajaisiksi saavuimme iltasella majapaikkaan juuri monta tuntia kestävän sähkökatkon aikaan. Siinä
majoittuessamme puhelimiemme valon kajastuksessa epäonnisesti nyrjäytin myös nilkkani majapaikkamme pihamaalla. Muutaman tunnin kestävät sähkökatkot osoittautuivat toistuvan koko leirimme ajan, jopa useita kertoja päivässä, vaikuttaen enemmän tai vähemmän arkirutiineiden muodostumiseen, kuten ruoanlaittoon ja
tietokonehommien tekoon.

Lue lisää