Digitalisaatio yritysten rahoituspalveluissa

Finanssiteknologia elää parasta aikaa murrosvaihetta, monessakin mielessä. Perinteisiä yritysrahoitusmarkkinoilla toimivia kivijalkapankkeja ovat tulleet haastamaan monet eri toimijat. Teknologian ja rahansiirron nopeuden voittokulkuun, kuin myös palvelutarjonnan kasvuun, on helppo uskoa. Muutos ravistelee yhteiskuntaa samanaikaisesti monella mullakin rintamalla. Uudet tekniset ratkaisut tekniikan puolella (mm. sähkö-, vety-, hybriditeknologia), tai jopa uusien palvelumuotojen tulo (mm. Über ja yksityisleasing liikenteen puolella) sekä jopa uusien palveluiden tuottamista (esim. Postin päätös tarjota nurmikonleikkuutta). Nämä kaikki ovat merkkejä siitä, että elämme aikoja, joissa varmaa on vain se, että uudet hyödykkeet hyödyttävät ensisijaisesti asiakasta.

Rahan lainaaminen on yksi maailman vanhimmista ammateista. Tämä on ollut pitkään pankkien tai factoring rahoitusta tarjoavien yksinoikeus, mutta tekniikan ja lainsäädännön kehittyminen on mahdollistanut asiakkaille muitakin tapoja kuin pankkiin matkustamisen ja nahkasalkun täyttämisen tilinpäätöstiedoilla ja pitkät lainaneuvottelut pankinjohtajan kanssa ilman edes tarjottavaa kuulakärkikynää. Nykyään luottotietojen ja maksukäyttäytymiskyselyiden hakujen eri tietokannoista tapahtuu silmänräpäyksessä paikasta riippumatta, antaa mahdollisuuden tarjota nopeasti rahoitusta maksukykyisille asiakkaille suojatusti. Yrittäjillä on enemmän rahoituskanavia hankkia rahoitusta mm. investointeihin tai palkanmaksuun. Asiakkaistamme moni onkin ollut positiivisesi yllättynyt siitä, että kuinka helposti kaikki tarvittavat tiedot voidaan sähköisesti antaa ja lainahakemus takaussitoumuksineen täyttää.

Olemme myös aidosti ylpeitä siitä, että Yrityslainaamme ei ole piilotettu mitään kuluja. Yleensähän perinteisessä pankkilainassa on ainakin luotonavausmaksuja, factoringin puolella saattaa asiakas kohdata käsittelykuluja. Siltarahan lainalaskurin avulla, yrittäjä voikin laskea itselleen rahan hinnan jo ennakkoon. Ja mikä tärkeintä, ilman niin, että joudut uhraamaan aikaa siltä, minkä parhaiten osaat ja tuo tulon, yrittämiseltä.