Väylä yrityksesi rahoitukseen.
« Takaisin ajankohtaisiin

Laskurahoitus vai yrityslaina?

Yrittäjän rahoitusvaihtoehdot ovat lisääntyneet merkittävästi viimeisten kuluneiden vuosien aikana ja laskurahoitus on yksi käytetty muoto. Erilaiset pankkien ulkopuoliset rahoituksen muodot ovat tulleet laajasti ja joustavasti sekä digitalisoituina palveluina tarjolle. Yhtenä tärkeänä kassanhallinnan joustavuuden palveluna toimii faktoring eli laskurahoitus, jota tarjoaa moni rahoituspalveluoperaattori.

Mitä laskurahoitus on ja mikä olisi selkeämpi vaihtoehto?

Laskurahoituksella tarkoitetaan palvelua, jossa rahoituslaitos ostaa yrittäjältä erääntymättömän ja selkeän/riidattoman laskun luottokelpoiselta laskuvastapuolelta tietyllä alennuksella. Näin yrittäjä saa rahat välittömästi/nopeasti käyttöönsä ja rahoituslaitos hoitaa laskuasiakkaan kanssa laskusumman perinnän. Hinta tästä rahoituksen varmuudesta ja nopeudesta on laskun määrästä otettava alennus. Jos esimerkiksi 10,000 euron laskusta maksetaan 9,000 ja eräpäivään on vielä viikko aikaa, niin yrittäjä joutuu maksamaan ”rahat heti käteen riskittömästi”-palvelusta 1,000 euroa laskennallisesti. Yrittäjän tilanteesta riippuen hintaa voi pitää kohtuullisena tai kalliina.

Tänä päivänä yrittäjälle olisi monessa tapauksessa helpompi ja selkeämpi vaihtoehto laskurahoitukselle Siltarahan Yrityslaina. Saamamme palautteen mukaan Yrityslaina on ollut usein myös edullisempi. Yrityslainan saaminen ei vaadi muuta kuin yrityksen ja yrittäjän riittävän luottokelpoisuuden. Nämä pystytään selvittämään sekunneissa hakemuksen jättämisestä automatisoidusti tietokannoista. Yrittäjä hoitelee siten laskujensa maksun seurannan ja perinnän itse, ja akuutin rahoitustarpeen kattaminen hoituu Yrityslainan kautta. Kannattaa siis tutkia eri vaihtoehtoja ennen kuin ryntää suinpäin myymään viikon päästä erääntyvät laskunsa liian halvalla. Katso Yrityslaina-vaihtoehdot: https://www.siltaraha.fi/products/yrityslaina-osakeyhtioille/

Nyt myös Siltaraha tarjoaa laskurahoitusta vaihtoehtona ja myös yrityslainan rinnalle. Sen avulla voi helposti myydä vaikka vain yhden laskun eikä aktiivinen Siltaraha Yrityslaina ole esteenä. Palvelut täydentävät toisiaan ja auttavat kokonaisvaltaisesti akuutissa kassavajeessa.

Henkilöyhtiöt ja toiminimet 1 000€ - 10 000€ Siirry lainalaskuriin
Osakeyhtiöille 1 000€ -300 000€ Siirry lainalaskuriin
Yrityslaina Pro -> 500 000 asti € Siirry lainalomakkeelle
Siltaraha Factoring - myy laskusi! Lue lisää