Siltaraha rating, mikä se on?

Rating määrittelee yrityksen mahdollisuudet

Rating kuvaa kriteereidemme keskeisiä kokonaisuuksia luottoprosessissa ja avaamme hieman sisältöä. Saamme paljon kysymyksiä siitä, mikä vaikuttaa yrityksen lainansaantiin. Kuluttajapuolen niin sanotut pikavipit ovat olleet paljon keskustelussa ja helposti yrityslainoitus liitetään samaan keskusteluun. Nämä on kuitenkin tärkeä erottaa toisistaan ja sen näkee myös lainanantokriteereistä. Kuluttajapuolella vippejä on yleisesti mahdollista saada helpommin, kunhan luottotiedot ovat kunnossa, jopa ilman niitäkin. Yrityslainapuolella tekijöitä on useampia, yksi niistä myös takaajan henkilökohtainen luottokelpoisuus.

Tarkat kriteerit jokaisen rahoittajan oma salaisuus

Lainaa myöntävien yritysten omat kriteerit ovat yrityssalaisuuksia ja jokaisella yhtiöllä on oma tapansa mitata kelposuutta, mutta avaamme seuraavassa tekstissä muutamaa keskeistä tekijää. Nämä olisi hyvä olla yrityksellä kunnossa, haki lainaa tai ei, sillä niiden avulla yrityksestä rakennetaan menestyvä. Väliaikaisia ongelmia voi olla kenellä vain, mutta tärkeää on tiedostaa pitkän tähtäimen tavoitteet. Yrityksen luottoluokitus on keskeisessä roolissa ja nämä muodostuvat useammasta tekijästä ja eri algoritmit muodostavat lopullisen tuloksen. Suomessa luottotietoja päivittää esimerkiksi Bisnode sekä Suomen asiakastieto ja he pitävät yllä rekistereitä yrityksistä sekä heidän tiedoistaan.

Rating Siltarahan luotonannossa

Ja kuten edellä mainittu, yrityksillä on lisäksi omia kriteereitä. Niin sanotussa Siltaraha ratingissa katsomme muun muassa seuraavia asioita:
  • Liikevaihto
  • Yrityksen ikä
  • Luottotiedot ja maksuhäiriömerkinnät
  • Yrityksen tunnusluvut
  • Muut lainat ja velat
  • Syy lainan tarpeelle
Luonnollisesti, mitä korkeamman ratingin yritys saa, sitä helpompi yritykselle on myöntää isompia lainoja. Jos yrityksellä on aiempaa lainahistoriaa Siltarahalta, vaikuttaa positiivisesti hoidetut lainat myönteisesti.

Lainanhaku tapahtuu sähköisesti

Mikä parasta, digitalisoidut prosessit varmistavat nopeuden lainanhausta lainanmaksuun yrittäjän tilille. Lainanhaku ei voisi enää olla helpompaa:
  1. Täytä hakemus, se vie vain 5 minuuttia. Allekirjoittaminen tapahtuu sähköisesti.
  2. Käsittely useimmiten saman pankkipäivän aikana.
  3. Rahat tilillä jopa samana päivänä!
Mikäli joku tekijä aiheuttaa lisäkysymyksiä tai näyttää paperilla huonolta, se ei kuitenkaan tarkoita automaattisesti lainahakemuksen hylkäämistä. Rating joustaa tarvittaessa. Kuuntelemme asiakkaitamme ja näemme numeroiden taakse. Joskus esimerkiksi kumppaniyritys ajautuu konkurssiin ja jättää maksamatta tilatut työt, josta seuraa ongelmia myös muille. Lue lisää lainoistamme Ja muista seurata meitä somessa: Instagram Twitter Facebook Linkedin