Eveliinan kuulumisia

Tervehdys!
Minulla on harjoituskausi jo kovassa vauhdissa kohti ensi vuotta. Tulossa on mielenkiintoinen ja oikea unelmien urheiluvuosi. Luvassa on heti maaliskuun alussa yleisurheilun MM-hallit Glasgowssa, kesäkuussa kilpailtavat EM-kisat Roomassa ja elokuussa Pariisin Olympialaiset.

Satsaus olosuhteisiin

Me olemme valmentajani kanssa asettaneet alusta lähtien tavoitteet korkealle ja tehneet mahdollisuuksiemme rajoissa parhaamme niiden saavuttamiseksi. Alusta lähtien olemme tehneet tavoitteellista työtä myös urheilua tukevan arjen ja tukiverkoston rakentamisessa. Tällä harjoituskaudella pyrimme vieläkin paremmin optimoimaan harjoitusolosuhteita, joten teemme isot satsaukset ulkomaanleireihin.


Toinen iso teema tälle harjoituskaudelle on kestävyyden kehittäminen. Näin ollen olemme päättäneet kokeilla korkeanpaikan harjoittelua. Maksimihyödyn saaminen ohuessa ilmanalassa harjoittelusta edellyttää useita ja säännöllisiä leirejä korkealla. Niinpä suunnitelmissa on kolme noin kuukauden mittaista harjoitusleiriä korkealla, ennen hallikauden aloittamista. Kokemuksen karttuessa harkitsemme leirien tarkempia ajankohtia ja sijaintia myös keväälle ja kesälle. Todennäköisesti jatkamme korkeanpaikan leireilyä, mikäli sopeutuminen sinne sujuu hyvin.

Treenikauden startti

Harjoituskauden ensimmäinen harjoitusjakso ehtikin jo hujahtaa Pyreneiden vuoristossa Ranskan Font Romeussa. Yövyimme 1800 metrin korkeudessa ja harjoittelimme joko 1550 metrissä Matemale-järven tasaisessa maastossa tai 1850 metrin korkeudessa urheilukentällä.


Leiri sujui osaltani mukavasti ja olosuhteisiin sopeutuminen onnistui hyvin. Kesäiset säät suosivat suurimman osan leiristä, mutta viimeisellä leiriviikolla syksy saapui vuoristoon ja kelit viilenivät huomattavasti.


Oli mielenkiintoista huomata, että Font Romeussa leireili myös muita eurooppalaisia kärkiurheilijoita 800-1500 metrin juoksijoista maratoonareihin. Mekin tykästyimme Font Romeuun ja saatamme palata sinne harjoittelemaan ensi kesänä.

Nyt olen ehtinyt harjoitella jo kolme viikkoa kotona -ihmetellä ja analysoida treenivetojen vauhteja,
sekä tunnustella kroppaa
vuoristosta paluun jäljiltä.
Viikon verran vielä treenejä
kotimaisemissa ja sitten lähden hakemaan pitävämpää juoksualustaa Etelä-Afrikan Potchefstroomiin.
Palataan kuulumisiin sitten!

T. Eveliina