Rahoituksen saatavuusongelmat

Pienet- ja keskisuuret yritykset ovat huolissaan ulkoisen rahoituksen saatavuudesta, kertoo Suomen Yrittäjien, Finnveran sekä työ- ja elinkeinoministeriön Pk-yritysbarometri päättyneeltä keväältä. Yritysten luottamus talouteen on varovaisen positiivista. Perinteisen pankkisektorin sääntelyn tiukentumisen seuraukset näkyvät ulkoisen rahoituksen saatavuusongelmana, joka välittyy suoraan yritysten mahdollisuuksiin investoida. Investoinnit ovat talouskasvun perusta ja mahdollistavat myös kulutuksen kasvua.

Tarvetta on, mutta ulkoisen rahoituksen hakemista epäröidään

Raportti kertoo myös, että lähes joka kymmenes Pk-yritys on päätynyt tilanteeseen, jossa ei ole hakenut ulkoista rahoitusta, vaikka siihen olisi ollut tarvetta. Kireät vakuusvaatimukset sekä korkea vaatimus omalle pääomalle ovat pääsyitä tähän ongelmaan. Suurin yksittäinen syy jättää hakematta rahoitusta oli kireät vakuusvaatimukset, tämä syy oli yli 30%:lla, erityisesti rakentamisen alalla. Rahoituksen kehityksessa huomioitavaa on myös se, että pienten- ja keskisuurten yritysten rahoitusolosuhteet näyttävät viime vuosina kehittyneen heikommin kuin suurten yritysten. Suurin osa suomalaisista yrityksistä kuuluu tähän kategoriaan, joten heidän rahoitusmahdollisuuksista on huolehtiminen on äärimmäisen tärkeää.

Vaihtoehtoinen rahoitus

Siltaraha Yrityslaina on loistava ratkaisu edellä mainittuun ongelmaan: reaalivakuuksia ei tarvita, sillä henkilötakaus on riittävä. Suuremmissa lainoissa, kuten Siltaraha XL sekä Kasvulaina, neuvotellaan reaalivakuuksista erikseen. Rahoituksen hakeminen on helppoa, eikä yrittäjän tarvitse hakeutua konttorille neuvottelemaan lainasta. Hakemuksen voi täyttää missä vain ja milloin vain, useimmiten lainapäätös voidaan antaa saman päivän aikana!

Joustavuus, helppous ja kasvun mahdollistava

Aiemmin keväällä eräs yrittäjä ihmetteli julkisuudessa, miten perinteinen panttilaitos oli asettanut kohtuuttomia lainaehtoja. Ne pitivät sisällään muun muassa osingon- ja tytäryhtion lainanlyhennyskieltoa. Yrittäjän mielestä pankki otti päätösvaltaa yrityksen hallitukselle kuuluvasta osingonjako-oikeudesta ja siitä, miten yrittäjä hoitaa sitoumuksiaan. Tämä tuntui kohtuuttomalta ja varmasti vaikuttaa monen yrittäjän päätöksiin ulkoisen rahoituksen tarpeesta. Ulkoinen rahoitus on rakennettu vaihtoehtoisten kumppanien avulla joustavammaksi, helpommaksi ja ennen kaikkie kasvua mahdollistavaksi. Suomalaiset yritykset tarvitsevat rahoitusta kasvaakseen ja sitä kautta yhteiskunta menestyäkseen. Tutustu Siltarahan tuotteisiin tarkemmin etusivullamme!