Siltaraha Oy lähtee sponsoroimaan kahta suomalaista huippu-urheilijaa

Suomalaisena avainlippuyhtiönä olemme päättäneet markkinointimme osana lähteä tukemaan kahta suomalaista perinteisten lajien urheilijaa heidän tavoitellessaan arvokisamenestystä. Toinen urheilijoista on 800 metrin juoksija Eveliina Määttänen, ja toinen on maastohiihtäjä Verneri Suhonen.

Eveliina Määttänen: ”Vaikka 800 metrin juoksu on yksilölaji, ei lajissa pärjää ilman luotettavaa tiimiä. Olen todella kiitollinen mahdollisuudesta lähteä yhdessä Siltarahan kanssa rakentamaan harjoituskautta kohti ensi vuoden kahden arvokisan kesää, yleisurheilun EM-kisoja ja Olympialaisia.”

Eveliina Määttänen, kuva: Diego Menzi

Verneri Suhonen: ”Siltarahan lähteminen pääyhteistyökumppanikseni mahdollistaa minulle keskittyä täysillä talven kilpailuihin. Olen super-innoissani tästä tulevasta yhteistyöstä. Nopea ja tehokas toiminta arvona on sellaista, jonka eteen kumpikin meistä tekee tinkimätöntä työtä.”

Verneri Suhonen, kuva: NordicFocus

Kohti urheilua

Urheilusponsorointi on ollut meillä ajatuksissa jo pidempäänkin. Osa meitä seuraavista on todennäköisesti havainnut meidän mainontaamme, ihan printtinä sanomalehdissä, mutta myös television puolella. Television osalta on kokeiltu perinteistä mainoskatkojen spottimainontaa, kuin myös ohjelmayhteistyötäkin. Nykyisen tv-tarjonnan keskittyen lähinnä viihteeseen ja tosi-tv-formaatteihin, emme löytäneet sopivaa ohjelmaympäristöä, joka puhuttelisi pääsääntöisesti asiakkaitamme tai sijoittajia. Tämän seurauksena ajattelimme, että entä jos se televisiomainontaan käytetyt rahat saataisiin "parempaan" käyttöön? Käyttöön jolla on suuri merkitys jollekin taholle, mutta myös palvelisi Siltaraha Oy:tä ja toisi meille edelleen tunnettavuutta. Urheilun osalta oli kuitenkin selvää, että tasa-arvon nimissä haluamme tukea niin nais- kuin miesurheilijaa. Urheilijaa, jonka kehittymiseen uskomme ja ennen kaikkea, autamme häntä eteenpäin uralla sekä jaamme samat arvot ja toimintatavat. Lisäksi haluamme toiminnalle jatkuvan näkyvyyden, eli valintojen pitäisi käsittää niin talvi- kuin kesäkausikin.

Kesän hyvien yleisurheilun sponsorointikokemusten päätimme, että toinen lajeista olisi yleisurheilu. Heinäkuun 2023 alussa pidettiin Oulun Motonet GP, ja olimme siellä pääyhteistyökumppanina. Tutkimme tilastotietoa mitä urheilua kansan syvät rivit katsovat, mitä he arvostavat ja voidaan todeta, että hiihto kuin yleisurheilukin ovat molemmat erittäin korkealla urheilun tavoitettavuuden kuin kiinnostavuudenkin osalta. Vernerin youtube -videoilla on ollut kiitettävästi katsojia. Lisäksi kun uskomme, siihen, että Vernerillä on uusien valmennuskuvioiden ansiosta mahdollisuus nostaa omaa tasoaan, ei yhteistyön rakentamiseen kauaa mennyt aikaa. Kiitos menee myös Siltarahan Yrityslaina-asiakkaille. Pitkäkestoiset asiakassuhteet mahdollistivat sen, että pystymme tukemaan kahta, nuorta ja toivottavasti menestyvää urheilijaa heidän tulevan kauden ajan.